Sport

Baji negyedik lett, Krizsán javított

Krizsán Xénia a 9., Zsivoczky-Farkas Györgyi a 17. helyen áll az első nap után hétpróbában a zürichi atlétikai Európa-bajnokságon.

A 200 méter egyik versenyzőnek sem tartozik az erősebb számai közé, ennek megfelelően az első futamba sorolták be őket. Ebben a célegyenesbe érve Krizsán Xénia feltartóztathatatlanul tört előre és 25.37 másodperccel (853 p) megnyerte a futamot. Összesítésben 3661 pontja van.
    
Zsivoczky-Farkas Györgyi 25.87 másodperccel (809) az ötödik helyen futott be, és a négy szám alatt 3549 pontot gyűjtött. Az élen továbbra is a belga Nafissatou Thiam áll 3851 ponttal.


Krizsán (balra) javított a délutáni eredményén
Fotó: MTI/EPA

A hétpróbázók pénteken a távolugrással, majd a gerelyhajítással folytatják szereplésüket, az utolsó szám pedig a 800 méteres futás lesz.

A férfi 110 méter gát döntőjébe Baji Balázs országos csúccsal jutott be. A fináléban óriási csatában és némi “francia segédlettel” maradt le a dobogóról.

A legjobb nyolc között Baji tovább javította a magyar rekordot, ezúttal 13,29 másodperccel ért célba, de csak az ötödik pozícióban: az Európa-bajnok Szergej Subenkov egy tizeddel volt jobb nála, a harmadik Bascoutól pedig csak egy századdal maradt le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik