Sport

Baji országos csúccsal lett Eb-döntős

Baji Balázs 13.31 másodperces országos csúccsal bejutott a 110 m gát döntőjébe a zürichi atlétikai Európa-bajnokságon csütörtökön.

A tavaly a fedett Eb-n negyedik Baji magabiztos futással, idei legjobbjával (13.37 mp) jutott tovább a keddi előfutamból. Az elődöntőben két francia, a legnagyobb esélyes, idén fedett vb-ezüstérmes Pascal Martinot-Lagarde és az európai ranglistán negyedik Dimitri Bascou közé került a 4-es pályára.


Fotó: MTI

A 25 éves magyar sprinter a rajt pillanatától próbált tapadni a két franciára, tisztán a harmadik helyen futott, sőt a célban befogta Bascout, s a második hellyel biztosította részvételét a 21.50-kor kezdődő fináléban. Ráadásul 13.31 másodperccel egy századot javított Kiss Dániel 2010-ben elért országos rekordján.
    
“Hatalmas álmom volt az országos csúcs megdöntése és a döntőbe kerülés is. Nem volt ez egy tökéletes futás, ennek ellenére sikerült ilyen jó időt elérnem. Remélem, a döntőben jó pályát kapok, az fontos a végeredmény szempontjából” – nyilatkozta Baji Balázs.
    
Hozzátette: örült, hogy a két francia közé került, hiszen ők voltak a favoritok. “Az volt a cél, hogy velük menjek, s ha olyan a szituáció, próbáljam egyiküket megelőzni, ez sikerült” – mondta Baji.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik