Sport

Bravúros futással elődöntős Koroknai Máté Zürichben

Koroknai Máté bejutott az elődöntőbe 400 m gáton, testvére, Tibor viszont kiesett az előfutamban a zürichi atlétikai Európa-bajnokság első napján.

Az első felnőtt világversenyén induló 21 éves Koroknai Máté a második futamban egyéni csúcsát két ezreddel megjavítva, 50.33 mp-cel harmadik lett, ezzel biztosította helyét a szerdai elődöntőben.

“Éreztem, hogy jól megy a lábam, a hajrában már néztem, hogy jó helyen vagyok, így nem szakadtam meg a befutónál” – mondta az MTI-nek Koronai Máté, aki idén testvére előtt nyert az országos bajnokságon.

 Fotó: Facebook

A nála három évvel idősebb Tibor, aki szintén a nebraskai egyetemen tanul, 50.84 mp-et futott, és hatodikként ért célba. Összesítésben a 25. helyen végzett.

“A nyolcas pályán futva a második kanyarig nem láttam, hol vannak a többiek, akkor egy pillanat alatt elmentek mellettem, s már nem tudtam visszajönni” – mondta Koroknai Tibor. Hozzátette: abba a hibába esett, amelybe a nyolcas, azaz a külső pályán futók szoktak.

A Debreceni SC versenyzői “menedzselési céllal” kerültek a csapatba, hogy – ahogy Spiriev Attila szakmai igazgató fogalmazott – “bizonyíthassák, érdemesek a következő években a kiemelt figyelemre, támogatásra.”

Ajánlott videó

Kedden késő este jelentették be, hogy a tájékoztató idején életbe lépő szabályozás nyomán véget ér a 480 forintos üzemanyag korszaka: a Mol irányárai szerint a 95-ös benzin immár 641 forintba, a dízel pedig 699 forintba kerül.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!