Sport

Benedek számol az U18-as világbajnokokkal

Benedek Tibor, a jelenleg a Margitszigeten edzőtáborozó magyar férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya beszélt a felkészülésről, a kijavítandó hibákról, valamint a közelmúltban korosztályos világbajnoki címet szerző vízilabdásokról is.

A Margitszigeten a Világkupára való felkészülés jegyében kétkapuzott Japán pólósaival a Benedek Tibor által vezetett férfi vízilabda-válogatott. Hogy mire jó a nem túl acélos vízilabda tudással rendelkező távol-keleti országgal meccselni? Egyrészt sportdiplomáciai okokból, a két ország olimpiai bizottsága tavaly kötött együttműködési megállapodást, másrészt remek gyakorlási lehetőség, ahol ki lehet kijavítani például a lefordulások gólig történő lejátszásában, vagy éppen kivédekezésében előforduló hibáinkat.

“Amíg a japánok frissek voltak és jól úsztak az elején, szépen lefordultak rúlunk párszor. De a tfelálló védelem elleni támadójátékuk már nem olyan erős, ahogy fáradnak, úgy lesz nekünk kedvezőbb a taktika. Van még velük szerdán is egy edzés, és szerintem fontos ez a Világkupa felé vezető úton” – véleményezte a hétfő délutáni összecsapást Benedek Tibor. 

Az Isztambulból világbajnoki arannyal hazatérő U18-as csapatot is méltatta a kapitány. 

“Azért az látszik, az elmúlt… akár száz évet is mondhatok, hogy azok között, akik utánpótlás-világversenyen nyernek, mindig lesz két-három játékos, aki eljut a felnőtt válogatottig és sikeres is lesz, hiszen ezek a játékosok ott hordozzák magukban a győzelem ízét, és várják, hogy ez újra sikerülhessen.Büszke voltam. Arra voltam büszke, hogy láttam Horkai György mennyit dolgozik, mennyi energiát fektet be. Mennyi energia van abban, hogy a klubok és a válogatott megtalálja azt az egyensúlyt, hogy mindenki elégedett legyen. Ez a közös munka, a klubok és az utánpótlás-válogatott között, összhangban van, bármennyire is mindenkinek a saját érdekei a fontosak. Mégis egy jól működő rendszer jött létre az elmúlt években” – fogalmazott Benedek Tibor a vlv.hu-nak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik