Sport

Úszó Eb: minden flottul megy a magyarok körül

Kiss László szövetségi kapitány közlése szerint semmilyen negatív esemény nem zavarta a munkát a szerdán a nyíltvízi úszással rajtoló berlini úszó Európa-bajnokság előtti záró periódusban.

A 33. kontinensviadalán részt vevő szakvezető – áll a honi szövetség hírlevelében – azt mondta, hogy a Debrecenben készültek már elköszöntek a cívis várostól, “a hódmezővásárhelyiek” hétfőn fejezik be ott a munkát, míg a kőbányaiak szerdáig Balatonfűzfőn edzőtáboroznak.

Hozzáfűzte, hogy mindenütt 50 méteres uszodákban, ideális körülmények közt készülhetett mindenki. Semmilyen betegség sem zavarta az edzéseket egyik helyszínen sem – jelentette ki a kapitány, aki azt is tudatta, hogy a Berlintől 40 kilométerre zajló nyíltvízi Eb-re megérkezett a Gellért Gábor vezette csapat.

A berlini – biciklis stadionban kialakított – versenyuszodával kapcsolatosan Kiss László azt mondta, hogy itt még ő se járt korábban, ezzel együtt biztos benne, hogy “idén jobb eredményeket érünk el, mint a legutóbbi berlini Eb-n 2002-ben”. 

 Fotó: Europress fotóügynökség

“Akkor egy másik uszodában versenyeztünk, arany nélkül maradtunk, nyolc ezüst, egy bronz volt a magyar csapat mérlege” – emlékezett vissza a kapitány, hozzátéve, hogy a 2012-ben, Londonban 10 kilométeren olimpiai bajnok Risztov Éva – aki 12 éve négy Eb-ezüstöt szerzett – most az uszoda helyett a nyílt vízen tér vissza.

A Magyar Úszó Szövetség Berlinből érkezett beszámolója szerint még tartanak az utolsó simítások az Európa-bajnokság kiemelt helyszínén, a Velodromban: a 2002-es kontinensviadalhoz képest újítás, hogy nem a klasszikus, földalatti uszodában rendezik az úszóversenyeket, hanem átvitték a szomszédos kerékpárcsarnokba, így ugyanis sokkal több néző ülheti körbe az ideiglenes medencét, összesen 4500-an szurkolhatnak a lelátókon. A “régi” uszodában a műúszás és a műugrás versenyeit rendezik meg.

A németországi kontinensviadalon a nyíltvízi úszók mellett ugyancsak szerdán kezdenek a műúszók is, míg az úszókhoz hasonlatosan jövő hétfőtől viaskodnak a műugrás művelői.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik