Sport

Világbajnok a női kajak négyes

Mindenkit maga mögé utasított a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kárász Anna, Vad Ninetta kajak négyes 500 méteren a moszkvai kajak-kenu világbajnokságon.

Női kajak négyesünk érvényesítette a papírformát, a rajttól kezdve irányították a futamot, s nem volt kérdéses, hogy a magyarok érnek először célba.

Az Európa-bajnokságon második helyen zárt Medveczky Erika, Sarudi Alíz kajak kettős a világbajnokságon a harmadik helyet szerezte meg a dán és a fehérorosz egység mögött.

Fotó: MTI

Vajda Attila negyedikként csapott ugyan célba kenu egyes 1000 méteren, a hajrában azonban a második Dos Santos beesett a vízbe, így kizárták a versenyből, ami azt jelenti, hogy a magyar versenyző nyakába bronzérmet akasztottak.

A Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenu kettős 500 méteren, míg a Hufnágel Tibor, Kökény Roland kajakos duó 1000 méteren lett ötödik.

A Vass András, Kiss Tamás, Sarudi Pál, Varga Dávid kenu kvartett harmadik lett, míg Csipes Tamara óriási csatában, századmásodpercekkel maradt le csupán az aranyéremről kajak egyes 1000 méteren, de így is ezüstéremmel vigasztalódhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik