Sport

Vb-elődöntős az U18-as vízilabda-válogatott

A magyar válogatott 10-4-re legyőzte a házigazda Törökországot a pénteki negyeddöntőben.

Két nap szünet játszott újra a világbajnokságon a magyar U18-as vízilabda-válogatott, amely csoportgyőzelmének köszönhetően kihagyta a nyolcaddöntőt. A legjobb nyolc között a házigazda Törökország volt az ellenfél, így pénteken főműsoridőben rendezték a meccset – adta hírül a waterpolo.hu.

Horkai György tanítványai szerezték a találkozó első gólját, majd ugyan egyenlített a házigazda, 2-1-re vezetett egy felvonás után a magyar válogatott. A második játékrész is magyar találattal indult, majd szép lassan kezdtük lerázni az ellenfelet, a félidőben 6-2 volt ide.

A harmadik negyed egy kimaradt magyar ziccerrel indult, fordulásból pedig egyből betalált Törökország, de 1-1-gyel hozták le a csapatok az etapot, így a különbség nem változott. Értékesített magyar büntető vezette fel a záró felvonást, a mieink győzelme pedig egy pillanatig nem forgott veszélyben a hátralévő időben,a magyar fiúk 10-4-re nyertek. Manhercz egymaga annyit dobott, mint a török válogatott – négyet. Vogel Soma két ötméterest is kivédett.

 Fotó: waterpolo.hu

Horkai György meccs utáni értékelése:
 
„Nagyon örülök a győzelemnek, mert jól játszottunk és egyértelműsítettük, hogy ezt a meccset csak mi nyerhetjük meg. A srácok megfogadták, amit kértem tőlük, hogy már az elején tudatosítsuk bennük: nagyon jó a csapatuk, de a magyar vízilabda, az a magyar vízilabda. Azt azért el kell ismerni, hogy tényleg jó csapatuk van, négy balkezessel, nagyon jól lőnek, de nem volt kétséges, hogy jobbak vagyunk. Volt egy-két olyan pillanat, amikor kicsit kiengedtünk, kihagytunk ötméterest is, meg pár ziccert is. A 10-4 reális eredmény.”
 
Az elődöntőben az oroszok következnek (szombat, magyar idő szerint 16:20), ők Horvátországot győzték le büntetődobásokkal. A másik ágon spanyol-szerb mérkőzést rendeznek a döntőbe jutásért.

Eredmény – U18-as világbajnokság, negyeddöntő:

Magyarország – Törökország 10-4 (2-1, 4-1, 1-1, 3-1)
Magyar gólszerzők:
Manhercz 4, Kiss 2, Vogel Simon, Csacsovszky, Hornyák, Nagy 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik