Sport

Vajda: “Egy elvesztett versenyből dobogó lett”

A moszkvai kajak-kenu világbajnokság szombat délelőtti magyar dobogósai értékeltek.

Kárász Anna, aki a kajak négyes tagjaként pályafutása első aranyérmét nyerte felnőtt világbajnokságon:

“Mindenki várja tőlünk a győzelmet, nagyon boldog vagyok, hogy sikerült hoznunk a kötelezőt. Sokkal keményebb futamra számítottam, szinte már a rajt után érzetük, hogy meglesz az aranyérem.”

Csipes Tamara nem csalódott, annak ellenére, hogy alig maradt le a világbajnoki aranyéremről.

“Gondoltam, hogy az új-zélandi lány jól fog menni, különösen ebben a brutális hátszélben. Nem azért vagyok csalódott, mert második lettem, hanem mert így lettem második, ahogy. Ezer méteres versenyben az utolsó tíz méteren előztek meg, ez eléggé fájó. Éreztem, hogy nagyon rajtam van, de nem gondoltam, hogy megelőz. Fáj a vereség, bár nagyon jó pályát mentem.”

Vajda Attila úgy nyert bronzérmet, hogy az előtte végző brazil Dos Santos kizárták a versenyből.

“Azt hittem, ötödik lettem, utána szóltak, hogy menjek mérlegelni, mert harmadik vagyok. Hogy hogyan lettem ötödikből harmadik, azzal nem foglalkozom. Fenomenális, nagyon örülök ennek a bronzéremnek, ahogy minden éremnek! Egy elvesztett versenyből dobogó lett.”


Fotó: MTI

Vass András, a harmadikként végzett kenu négyes tagja elégedetten tekintett vissza a döntőre.

“Úgy mentünk, hogy a végére maradjon tartalék, ez sikerült is. A második 250 méterünk nem olyan lett, amilyennek akartuk, de 500-tól nagyon jöttünk, összeállt a mozgásunk és végig bírtuk a tempót. Sajnáljuk, hogy minimális különbséggel lemaradtunk az ezüstről, de nem vagyunk csalódottak. Sarudi Pali csak a verseny után árulta el, hogy az utóbbi két napban kicsit betegeskedett, úgyhogy neki és edzőnknek, Ludasi Róbertnek köszönjük ezt a bronzot. Palinak egyébként holnap lesz a 31. születésnapja, más ajándékot nem is vettünk neki.”

“Örültünk volna, ha sikerül megszereznünk a második helyet, de természetesen elégedettek vagyunk a bronzéremmel is. Elég küzdelmes hét áll mögöttünk, úgy érzem, kihoztuk magunkból a maximumot” – értékelt Medveczky Erika, aki Sarudi Alízzal bronzérmet szerzett kajak kettősben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik