Sport

Legnagyobb sztárja nélkül megy az USA a vb-re

Kevin Durant kihagyja a közelgő spanyolországi kosárlabda-világbajnokságot.

Fiatalokkal teletűzdelt kerettel készül Mike Krzyzewski szövetségi kapitány a vébére, így eddig azzal nyugtathatták magukat az amerikai csapat szimpatizánsai, hogy legalább Kevin Durant, az Oklahoma City Thunder játékosa ott van a csapatban. Nos, nekik most csalódniuk kell, a 25 esztendős játékos jelezte: kihagyja a világbajnokságot.

„Kevin délután beszélt Coach K-val (ez Krzyzewski beceneve – a szerk.) és velem és jelezte, hogy mind fizikálisan, mind szellemileg elfáradt az NBA legutóbbi szezonjában. Las Vegasba még eljött a felkészülésre és a próbameccsekre, de az edzőtábor végére úgy érezte, hogy nem tudja vállalni a feladatot. maximálisan tiszteletben tartjuk a döntését, így is rengeteget tett már és fog is a csapatért” – mondta Jerry Colangelo csapatvezető az amerikai válogatott hivatalos honlapjának.


Fotó: Europress Fotóügynökség

„Nagyon nehéz volt meghozni a döntést, mert büszkeséggel tölt el, ha a hazámat képviselhetem. Ugyanakkor szükségem van a pihenésre” – mondta ugyanott Durant.

A Team USA korábban már Paul George-ot is elveszítette, az Indiana Pacers játékosa súlyos sérülést szenvedett az egyik edzőmérkőzésen, az sem kizárt, hogy a következő szezont teljes egészében ki kell hagynia.

Az amerikai együttes New Yorkban készül tovább a világbajnokságra. A Dominikai Köztársaság, Törökország, Finnország, Új-Zéland és Ukrajna lesz majd a tengerentúliak csoportellenfele.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik