Sport

Szenior siker a serdülő ob-n

Két éremmel és döntős helyekkel zárták a LVIII. Országos Serdülő Bajnokságot a HSÚVC és a Hód Úszó Sportegyesület fiatal versenyzői.

A múlt hétvégén rendezték a serdülő úszók – immáron ötvenharmadik – országos bajnokságát az egri uszodában. A versenyen a Hódmezővásárhelyi Senior Úszó-Vízilabda Club utánpótlás tagozata is képviseltette magát. Bán Sándor szakedző két tanítványa állt rajtkőre. Az 1998-as születésű Miksi Richárd két aranyérmet és egy nyolcadik helyet szerzett (ezzel ő lett a több száz fős mezőny nyolcadik legjobb fiú úszója), csapattársa Süli Ákos pedig két kilencedik hellyel zárta a tornát.

A HSÚVC egyébiránt összesítésben az 58 csapatos pontverseny 14., az éremtábla 9. helyén végzett.

A „szenior” csapat (Forrás: Facebook.com/Bán Sándor)

Jól szerepeltek a Hód Úszó Sportegyesület fiatal úszói is. A klub hét versenyzője jutott a számában a legjobb nyolc közé az idei serdülő-ob-n. A „hódok” legeredményesebb versenyzője Szentkereszty Cecília volt. Ő egy negyedik, egy ötödik és egy nyolcadik helyet söpört be a háromnapos viadalon, 200 méter mellen pedig sikerült megdöntenie Risztov Éva korábbi korosztályos városi rekordját.

 

Ajánlott videó

Kedden késő este jelentették be, hogy a tájékoztató idején életbe lépő szabályozás nyomán véget ér a 480 forintos üzemanyag korszaka: a Mol irányárai szerint a 95-ös benzin immár 641 forintba, a dízel pedig 699 forintba kerül.