Sport

Emlékezetes magyar bukták

Amikor egy csapat kezéből kicsúszik egy mérkőzés a találkozó hajrájában, akkor az pech. Ha egy magyar együttessel történik mindez, akkor pedig már egyenesen magyar átokról beszélünk. Hogy ez valóban így lenne? Talán túlzás. Mindenesetre kijut nekünk a „jóból”. A közelmúlt magyar leolvadásaiból szemezgettünk.

BATE Boriszov – DVSC-TEVA

A legfrissebb történésekkel kezdenénk összefoglalónkat, a Debrecen BL-selejtezős búcsújával. A Loki hazai környezetben harcolt ki magának 1-0-s előnyt, majd a visszavágón is góllal indított, mégsem jutott tovább. Nem, mert Bouadla még az első félidőben bezsebelt két sárgát felesleges szabálytalanságokkal, a fehéroroszok pedig felőrölték a tíz emberrel játszó, a kulcsembereit sérülés miatt sorra elveszítő Lokit – a kegyelemdöfés a 94. percben jött, Krivec fejelte tovább a BATE-t. A hajdúságiaknak még nem ért véget a nemzetközi kupakaland ezzel, pénteken megtudjuk, ki lesz az ellenfél az Európa Liga-selejtező playoff-körében.

Videó – A Loki veresége:

Szlovénia – Magyarország

Mocsai Lajos csapatára világbajnoki selejtező várt a nyár elején, a veszprémi odavágón pedig 25-22-re nyert a férfi-kézilabdaválogatott. A második mérkőzésen 50 percig minden rendben volt, azonban a hajrá kezdetén teljesen szétesett a csapat, majd Nagy László kiállítása végleg megfogta a mieinket. A házigazda szlovénok ráéreztek, hogy gond van a magyar fejekben és végül hat góllal nyertek (32-26-ra), vagyis ők jutottak ki a katari világbajnokságra. A magyar válogatott a 2008-as pekingi olimpia óta először marad le világeseményről.

Mladost Podgorica – Videoton

2013 júliusában a székesfehérváriak is előnyből vártak egy visszavágót az itthon szinte egyáltalán nem ismert montenegróiak ellen a labdarúgó Európa Liga selejtezőjében. A 2-1-es fór kis híján elegendőnek is bizonyult, ugyanis a nem túl izgalmas második mérkőzésen a rendes játékidő is letelt, mire elérkezett a fordulópont: az ekkor már emberelőnyben játszó Videoton ellen büntetőt ítéltek, Knezevic bevágta a 92. percben. A párharc 2-2-es összesítéssel végződött, de az idegenben szerzett gól a Mladostnak kedvezett. Utána a Videoton a bajnokságban még eleinte szállította a győzelmeket, de José Gomes együttese elrontotta a bajnokság végét, csak a negyedik lett és lemaradt a nemzetközi kupaszereplést érő helyekről. A portugál edzőt azóta el is küldték Székesfehérvárról.

Videó – A Videoton zakója:

Magyarország – Dél-Korea

Tavaly áprilisban ismét Budapest adott otthont a divízió I-es jégkorong-világbajnokságnak, a mieink egy britek elleni győzelemmel indítottak. A második találkozó „országos egyesnek” tűnt a Koreai Köztársaság csapata ellen, a találkozó pedig álomszerűen indult: a 14. percben már 3-0-ra vezettünk. Az ázsiaiak második harmadban szerzett szépítő góljára is érkezett válasz Vas Jánostól, a harmadik felvonásban azonban egyenlített tudott Dél-Korea (4-4). A gól nélküli hosszabbítást követően rávezetésekkel a meccset is megnyerték. Dél-Korea azt megelőzően még nem győzte le a magyar csapatot. Két nappal később nagy bravúrt értünk el Kazahsztán ellen, ám végül lecsúsztunk a feljutásról.

Videó – Dél-Korea nagyot hajrázva nyert:

Magyarország – Románia

Egy újabb válogatott mérkőzés, ezúttal a labdarúgóinktól: 2013 márciusában, a Puskás Ferenc Stadionban zárt kapuk mögött rendezték a Románia elleni rangadót a világbajnoki-selejtező 5. fordulójában. Korán sikerült vezetést szereznünk Vanczáknak köszönhetően, ám erre a második felvonásban egy vitatható körülmények között befújt büntetővel válaszoltak a románok. Nem sokkal később mi is tizenegyest rúghattunk, Dzsudzsák pedig értékesítette, vagyis 2-1-gyelel vágtunk neki a találkozó hajrájának. Amikor már sokan azt hihették, zsebben a három pont, jött a 92. perc és egy rendkívül szerencsés román gól, így döntetlen lett a találkozó vége. A folytatásban hiába sikerült pontot rabolni Törökországból, a Romániában elszenvedett 3-0-s vereségen, na meg a hollandiai 8-1-es zakón el is ment az esély, hogy odaérjen a csapat a pótselejtezőt érő második helyre – harmadikak lettünk.

Videó – Szinte már kézbven volt a győzelem, de jött Chipciu:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik