Sport

Cseh Laci mumusa gyengélkedik

Áprilisi visszatérése óta a leggyengébb teljesítményt nyújtotta Michael Phelps, aki csak hetedik lett az Egyesült Államok irvine-i úszóbajnokságának szerdai nyitónapján 100 m gyorson.

A 48.31 másodperccel győztes Nathan Adrian idejétől jócskán elmaradva a sportág amerikai fenoménje 49.17 mp alatt ért célba a klasszikus szám döntőjében. A 18-szoros olimpiai bajnok még javíthat, hiszen további három számban – 100 méter pillangón, 100 méter háton, valamint 200 méter vegyesen – indul a kaliforniai ob-n, amely egyben válogató is a jövő évi vb-re. 

A 29 éves sztár a 2012-es londoni ötkarikás játékokat követően visszavonult, ám idén tavasszal visszatért, most pedig már 2016-ra készül, és a riói olimpiai indulással kacérkodik. Phelps három olimpián szerzett 22 érmével a nyári játékok történetének legeredményesebb sportolója, 39-szeres világcsúcstartó, 26-szoros világbajnok, és egy aranyat rövidpályás vb-n is nyert.

Akinél gond volt a motivációval

Az érmekben úszó Phelps még mindig aranyra éhes, de nem mindenki ilyen szerencsés a motiváció terén. Ian Thorpe annak idején maga volt Az Úszó – “Ha valaki meg akarja tervezni a tökéletes úszót, Ian Thorpe-ot vegye tervrajznak” – ennyire ideálisak a 195 cm magas úszó testi adottságai a sportjához. Két olimpián 9 érmet szerzett egyéniben és csapatban, ebből 5 az arany. De bármilyen jók is az adottságaid, ha nem motivál már a versenyzés – 2006-ban motivációs problémák miatt vonult vissza az úszó. Ki tudja, tán épp a remek test miatt nem tanult meg úgy igazán küzdeni? Hisz egy 51,5-es talpmérettel élő uszonyokkal rendelkezve úgy hagyott le bárkit, ahogy akart.

így úszott Thorpe: 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik