Sport

Pars nyomdokában a fiatal magyar kalapácsvető

Halász Bence ifjúsági olimpiai bajnok szeretne lenni Nanjingban, az ifjúsági ötkarikás játékokon, aztán megismételni Pars Krisztián londoni bravúrját.

Toronymagas esélyesként utazik a második Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékokra Halász Bence, a szombathelyi Dobó SE kalapácsvetője, akinek Németh Zsolt – az olimpiai bajnok Pars Krisztián mestere – és testvére László egyengeti az egyre inkább felfelé vezető útját.

A Kiskunhalasról származó ifjú reménység a hét első napján ünnepelte a 17. születésnapját.

 Fotó: MTI

„Kaptam a szüleimtől egy kellemes parfümöt is, de az igazi ajándékot az ifjúsági olimpiai játékok kalapácsvető versenyének döntője után, augusztus 24-én szeretném átvenni. Elbizakodottság nélkül mondhatom ki, hogy engem tartanak a legnagyobb esélyesnek, de beszéljen helyettem inkább a nanjingi olimpia európai kvalifikációs versenyén, Bakuban elért 87.16 méteres korosztályos rekordom, amivel a világranglista első helyére kerültem. Úgy három métert javítottam a legjobbamon, ennél is többet mond, hogy az utánam következő vetélytársam idén még a nyolcvan méteres határt sem tudta elérni.”

„Nem nyomaszt, hanem serkent az esélyesség. Magabiztosan utazok el a messzi Kínába, mert pontosan tudom, hogy öt kilós kalapáccsal most az ukrán, az orosz és az egyiptomi ellenfeleim aligha győzhetnek le. Erős az akaratom és nagyszerű dolognak tartom, hogy néha együtt edzhetek az olimpiai bajnok klubtársammal, a nálam 15 évvel idősebb Pars Krisztiánnal. Ha jelent neki valamit, szívesen mondom el, hogy remek formában van, a jól időzített egyéni csúcsa még tovább acélosította a lelkét. Drukkolok neki, hogy győzzön az Európa-bajnokságon! Még soha nem mondtam el neki, de életem vágya az ő londoni bravúrjának a megismétlése a 2020-as, vagy az azt követő ötkarikás versenyeken. Tudom, hogy ezért még rettenetesen sokat kell dolgozni, de a terhek elviseléséhez és a lemondásokhoz a megfelelő odaadás is kialakult bennem” – mondta befejezésül Bence.

Ajánlott videó