Sport

Két magyar világcsúcs Olaszországban

Az uszonyosúszó Senánszky Petra és Kosina Gergő is Európa-bajnoki címet nyert.

Fantasztikus magyar sikerrel zárult a 25. Uszonyosúszó Európa Bajnokság Olaszországban: a lignanói kontinensviadal zárónapján az addig két számban is győztes Senánszky Petra újabb világcsúccsal nyerte az 50 méteres uszonyos gyorsúszás fináléját, így 3 aranyérmével az egész női mezőny legeredményesebb versenyzője lett. Ugyanebben a versenyszámban Varga Krisztina a 4. helyen végzett.

A férfiak becsületét Kosina Gergő mentette meg: ő a 200 méteres uszonyos gyorsúszásban – ugyancsak világcsúccsal – szerzett aranyérmet.


Kosina Gergő és Senánszky Petra
Fotó: MOB

A mezőny egyik legrutinosabb tagja, Kanyó Dénes remek versenyzéssel az 5. helyen végzett a 200 méteres uszonyos felszíni úszásban.

A magyar válogatott 4 arany-, és 1 ezüstéremmel az éremtáblázat második helyén végzett.

Miklós Adrienn, a magyar Búvár Szakszövetség főtitkára szerint a magyar csapat hozta azt a teljesítményt, amire számítottak:

„Azzal, hogy az éremtáblázat 2. helyén végeztünk, továbbra sem kérdés, hogy a sportág legjobbjai közé tartoznak a magyarok. Még nem ér véget az uszonyosúszók lignanói szereplése, hisz a hétfőn kezdődik az I. Egyetemi Nemzetközi Bajnokság, amelyen 6 fős csapattal képviselik hazánkat a legjobb uszonyosúszó egyetemisták, köztük Senánszky Petra. Ez a verseny fontos lépés afelé, hogy az uszonyosúszás bekerüljön az Universiade programjába.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik