Sport

Deutsch Tamás tagadja a stadionépítés leállását

Az MTK elnöke szerint szó sincs a klub 2020-ig tervezett beruházásainak leállításáról, sőt, most fognak csak igazán felgyorsulni a folyamatok.

Pénteken délelőtt arról számoltunk be, hogy a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint az MTK lekerült arról a listáról, ahol a kiemelt állami beruházásként szereplő stadionrekonstrukciós programban szereplő egyesületek vannak.

 

Az 5000 fős stadion mellett kapna helyet az MTK labdarúgó akadémiája is
Fotó: mtk 

Deutsch Tamás, az MTK elnöke a vg.hu kérdésére elmondta, szó sincs a beruházás leállításáról. A változás csupán azt jelenti, hogy a felújítás ugyan kikerült abból a körből, amelyért a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) a felelős, de a tavalyi kormányrendelet, amely rögzíti, hogy mely stadionok felújítását segíti az állam, nem változik.

Információnk szerint ez annyit jelent, hogy az “út a kék-fehér csodához”, az építkezés elindulhat, sőt, jelentősen fel is gyorsulnak a folyamatok, mert az állami cég, a BMSK helyett az MTK lesz a felelőse a beruházásnak. 

A klub közleményében tudatta, hogy a Nemzeti Stadionfejlesztési Programban meghatározott fejlesztés végrehajtására az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Testgyakorlók Köre (MTK)sportegyesület a támogatási szerződést megkötötte és a minisztérium a fejlesztési források első részét már az egyesület rendelkezésére bocsátotta. A Hidegkuti Nándor Stadion újjáépítési munkálatai a fejlesztési programnak megfelelően zajlanak.

A Nemzeti Stadionfejlesztési Program megvalósításához kapcsolódó további intézkedésekről szóló kormányhatározat értelmében a Hidegkuti Nándor Stadion ötezer férőhelyes lesz, 800 millió forintos keretösszegből valósul meg úgy, hogy 2014-ben 560, 2015/16-ban pedig 240 millió forintot használhatnak fel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik