Sport

Kemény: akkor is imádták őket, amikor kikaptak

Csaknem 81 és fél ezren, amellett naponta még további több százan tekintették meg a helyszínen a vasárnap véget ért budapesti vízilabda-Európa-bajnokságot. Kemény Dénes értékel.

Még olyan negyeddöntős napon is átlépte az ötezres határt a nézői létszám, amikor nem is játszott a magyar férfivízilabda-válogatott.

“Kijöttek a Margitszigetre, a Hajós uszodába, mert szeretik a vízilabdát. Nem lehetünk elég hálásak a rengeteg szurkolónak, akik az ünnepi hangulatot megteremtették. Ehhez abszolút partner volt mindkét válogatott , a szerbek mögött ezüstéremmel záró férficsapat és a bronzérmes női együttes, amelyek végig magas szinten tartották az érdeklődést” – fogalmazott Kemény Dénes, a szövetség elnöke.

“Még akkor is imádták az emberek a csapatainkat, amikor a nők az elődöntőben, illetve a férfiak a döntőben vesztesként hagyták el a medencét. Ott maradtak a nézőtéren, s úgy éljenezték és tapsolták őket, mintha nyertek volna” – jelentette ki Kemény.  

Az elnök hangoztatta, hogy szakmailag nem kívánja értékelni az Eb-t, ez nem az ő területe, az elemző munka a két szakvezetőre vár. Annyit viszont véleményként mondott, hogy a férficsapat a döntőig egymás után aratta a győzelmeket, s például a horvátok és az olaszok ellen is nagyon nehéz, szoros meccseket tudott megnyerni a hajrában, ami a csapat erejét mutatja.
    

Ajánlott videó

Olvasói sztorik