Sport

Filipovic szerint a szerb csapat egyként lélegzett

Erődemonstrációnak nevezte a margitszigeti győzelmet Filip Filipovic, a szerb válogatott egyik legjobbja, aki szerint csapata az "óriások játékában" hihetetlen módon győzte le Magyarországot a vízilabda Európa-bajnokság vasárnapi döntőjében.

Filipovic szerint sok borúlátó vélemény hangzott el a kontinensbajnokság idején a szerb csapat kilátásait illetően, főleg a csoportmérkőzések után, de – amint azt mondta – ő soha sem kételkedett abban a “vitathatatlan minőségben”, amit már évek óta képvisel a szerb válogatott.

“Láthattuk, hogy ma este nagy terhet viseltek a fiatal játékosok is és azok is, akik csak néhány percet játszottak” – mondta a balkezes pólós, aki szerint a szerb csapat tagjai győzni akartak és ezért “egyként lélegeztek”.

“A Margitszigeten a vízilabda óriásai játszottak, és Szerbia hihetetlen módon győzte le Magyarországot. Erődemonstráció volt ez. Nem emlékszem rá, hogy bárki is egy ilyen mérkőzésen így meg tudta volna verni a magyarokat” – emelte ki Filipovic, és kijelentette, ez nagyban Dejan Savic szövetségi kapitánynak köszönhető.

 Fotó: MTI

A döntő után a kétkedők is láthatták, hogy amit tesz, az a legjobb a csapatnak – így Filipovic, aki felhívta a figyelmet arra, hogy Savic minden alkalommal vállalta a felelősséget, ha rossz volt az eredmény. A csapat továbbra is egyként támogatja őt.

A szerb sajtó rámutat arra, hogy Dusan Mandic óriási fájdalmakat élt át a döntő idején. A meccset fülgyulladással játszotta végig, de így is a legjobbak között említhető a neve.

Andrija Prlainovic szerint a 2009-es római világbajnokság mellett a mostani margitszigeti győzelem tartozik a legkedvesebb pillanatai közé a nemzeti válogatottal.

“Egy nem mindennapi helyzetben ilyen meggyőzően legyőzni a magyarokat, ritka dolog. Volt egy olyan érzésem, hogy sikerülni fog. Ilyen játékot régen láthatott a közönség Magyarország ellen Budapesten. Egész életemben emlékezni fogok rá” – tette hozzá Prlainovic.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik