Sport

Benedek: Ez egy életre szóló élmény

A szövetségi kapitány értékelte az Olaszország ellen 8-7-re megnyert elődöntőt.


Fotó: MTI

Ahogyan arról pénteken beszámoltunk, a magyar férfi-vízilabdaválogatott nagy csatában győzte le 8-7-re Olaszországot a margitszigeti Európa-bajnokság elődöntőjében, így nyolc év után újra ott lesz a kontinenstorna fináléjában. Sőt, hazai medencében legutóbb 1958-ban volt Eb-döntős a pólóválogatottunk.

„Egy elődöntő a mentális és fizikai erőről szól. Arról, hogy kinek maradt több a tankban, ki tud még valami extrát előhúzni. Kéthónapnyi felkészülés után megvolt az erőnk az elődöntőhöz, de szükségünk volt ezekre az extrákra is. Hibáztunk a meccsen, én is hibáztam, az ellenfelünk is, jó és rossz döntések váltogatták egymást mindkét oldalon. Ami döntött, azok a különleges megoldások voltak, amelyeket sikerült valahonnan mélyről előhúzniuk a játékosaimnak. Ebben tudtunk ellenfelünk fölé nőni. Tudtuk, hogy az olaszokat két-három játékos viszi a hátán, az volt a cél, hogy az ő játékukat lassítsuk. Nagyon kellett egy erős védelem ahhoz, hogy megnyerjük ezt a meccset. 2001-ben éppen az olaszok ellen kaptunk ki az elődöntőben, nagyon jó érzés, hogy ez ma nem ismétlődött meg, és ott vagyunk a döntőben. Ez egy életre szóló élmény mindenkinek, hiszen ne feledjük, utoljára 1958-ban játszott a magyar válogatott Budapesten Eb-döntőt” – idézi a magyar kapitányt, Benedek Tibort a szövetség honlapja, a waterpolo.hu.

A találkozó egyik legjobbja Hosnyánszky Norbert volt, aki három gólt is szerzett, ráadásul a legfontosabb pillanatokban. A játékos szerint egy ilyen összecsapáson minden találat számít.

„Ez egy homogén csapat, amelyikben valakinek mindig elsül a keze. Ma én voltam az, akinek ez sikerült. Ha nincs ez a 6 ezer ember, és nincs Varga Dumi a végén, aki belövi azt a gólt, akkor semmire se mentünk volna az én három gólommal. Egy 8-7-es meccsen minden gól számít, egy jó blokkal is nyerhetünk meccset.”

A döntőben az a Szerbia lesz az ellenfél, amely négygólos hátrányból fordítva győzte Montenegrót a másik elődöntőben. A szerbek mindössze egyszer vezettek, de a lehető legjobbkor: a végén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik