Sport

A szemfüles támadás győzelmet ért az esőben

Litván siker született a Tour de France országúti kerékpáros körverseny esőben megtartott pénteki, 19. szakaszán.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Ramunas Navardauskas (Garmin Sharp) nyerte a Tour de France 19. szakaszát. A mezőnyre pénteken egy amolyan átvezető etap várt, mely során 208.5km megtételét követően Bergerac városába érkezett a karaván. A nap folyamán 15km-rel a cél előtt magasodott egy rövid emelkedő, mely lehetőséget kínált a támadásokra. A nagy tempót diktáló mezőny ezen fogta meg a nap eleji szökés utolsó állva maradt tagját Tom-Jelte Slagtert (Garmin Sharp).

Navardauskas akkor robbantott, mikor a szökésben lévő csapattársát utolérték és végül 7 másodperc előnnyel ért haza. A szakadó esőben rendezett etap egyetlen emelkedőjén a sprinterek közül Marcel Kittel (Giant-Shimano) és Andre Greipel (Lotto-Belisol) is leszakadt. Ezt követően a zöld trikós Peter Sagan (Cannondale) emberei vezették az üldözést, de a szlovák klasszis szakaszgyőzelmi álmait 2km-rel a cél előtt egy bukás összetörte. Ekkor megszakadt a sor és Navardauskas mögött egy kis csoport maradt állva. A bukás után a litván előnye az élen 14 másodpercre hízott és bár az Omega – Giant kettős vezette üldözőcsoport mindent megtett, csak megfelezni tudták a hátrányukat. A második helyért a hajrát Degenkolb nyerte Kristoff és Renshaw előtt.

A sárga trikós Vincenzo Nibali és a dobogóért harcoló versenyzők kisebb csoportokban értek célba, de mivel a bukás az utolsó 3km-en belül történt, külön időtől nem kellett tartaniuk. Ennek megfelelően az összetettben a különbségek nem változtak. Nibali őrzi vezető helyét, míg a második Pinot, a harmadik Peraud és a negyedik Valverde között továbbra is mindössze 15 másodperces differencia mutatkozik.

Szombaton a Bergerac és a Périgueux közötti 54 kilométeres egyéni időfutamot rendezik meg.

További érdekességek a Tour de France-ról itt!

Eredmény – 19. szakasz, Maubourguet Pays du Val d’Adour-Bergerac, 208,5 km

1. Ramunas Navardauskas (litván, Garmin) 4:43:41 óra
2. John Degenkolb (német, Giant) 7 mp hátrány   
3. Alexander Kristoff (norvég, Katyusa) azonos idővel

Az összetett élcsoportja:
1. Vincenzo Nibali (olasz, Asztana) 85:29:26 óra
2. Thibaut Pinot (francia, FDJ) 7:10 p h.
3. Jean-Christophe Peraud (francia, AG2R) 7:23 p h. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik