Sport

Merész András: Senki nem akart hőssé válni

A magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya játékosait és a szurkolókat dicsérte az Oroszország elleni győzelem után.

Ahogyan arról írtunk, a magyar női vízilabda-válogatott 1-1 után állva hagyta ellenfelét, Oroszországot a keddi negyeddöntőben és végül 11-7-es győzelemmel lépett tovább az Európa-bajnoki elődöntőbe. Merész András szövetségi kapitány szerint le a kalappal a játékosok és a nézők előtt is:

„A végén, ötgólos vezetésünknél hihetetlen fegyelmezettséggel játszottunk, senki nem akart egyénieskedni, napi hőssé válni, azok ugyanis hosszú távon olykor eltűnnek a süllyesztőben, és ezt nagyon jól tudják ezek a játékosok. Borzasztóan hálás vagyok ennek a több ezer embernek, aki ebben a rettenetes időjárásban végigállta a meccset, mert ülni nem lehetett. Le a kalappal előttük, tényleg a csapat részének éreztem őket. A meccs előtti szokásos összeboruláson ezt említettem a lányoknak, kértem, hogy nézzenek fel a lelátóra, hányan szurkolnak nekik, mennyire szeretik őket. Ha másért nem, értük még jobban tegyék oda magukat, valamint ha lett volna valami probléma, ide lehetett volna nyúlni. Persze aztán olyan nagy problémák nem voltak” – idézi Merész Andrást a szövetségi honlap.


Fotó: MTI

A kapitány elárulta, hogy a játékosai biztosan nem fogják elbízni magukat az oroszok elleni eredmény miatt. Az elődöntő kapcsán pedig azt mondta: női vízilabdázóinknak elegük van már az elvesztett elődöntőkből.

„Mikor, ha nem most mutatnák meg, hogy igenis döntőre érdemes csapat. Egyszerűen tényleg eljött az idő.”

A következő ellenfél Spanyolország lesz. Merész András szerint van hasonlóság a két csapat között:

„A spanyolok kicsit olyanok, mint mi. Egy talán váratlan vereség után is ugyanolyan jól tudnak vízilabdázni, mint előtte. Nagyon szépen jönnek fel, sajnos, ez van. Ugyanakkor én nem szeretek gyenge csapatok ellen játszani, mert abban mindig benne van az égés lehetősége. A jó csapatok erőssége felhúzza azokat a játékosokat is, akik egyébként is magas szinten lángolnak. Most ezt a magyar csapat egyszerűen nem teheti meg saját magával szemben sem, hogy kiengedjen. Egész biztos vagyok benne, hogy az akarattal, a hittel semmi baj nem lesz csütörtökön.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik