Sport

Merész: “Nem lesz könnyű felpörögni”

A magyar női vízilabda-válogatott könnyed játékkal legyőzte a briteket az utolsó csoportkörben, ezzel biztosította helyét a negyeddöntőben.

“Az első másodperctől nagyon pontosan és jól kivitelezve végezték a feladatukat. Nagyon jól tudták, hogy ezt nem lehet elszórakozni, nem ijedtek meg az elejétől sem. Nagyon klasszul tudtuk gyakorolni az emberhátrányt… A meccs mindenesetre két szempontból is elérte célját.”

Fotó: MTI

“Egyrészt nyerni kellett a csoportmásodik helyért, és ezt viszonylag könnyen hoztuk is. Másrészt végig olyan fegyelmezettséggel tudtunk játszani, és olyan iramot tudtunk diktálni, ami biztató arra nézve, hogy két nap múlva meccset kell játszanunk. Lehetett volna ma kettővel is nyerni, gyengébb teljesítménnyel, lazábban, csak akkor borzasztó nehéz lenne felpörögni a negyeddöntőre. Így se lesz könnyű, de igyekszünk” – foglalta össze a látottakat a waterpolo.hu-nak Merész András szövetségi kapitány.

A gálameccs után a lányok legközelebb Oroszország ellen szállnak medencébe, a legjobb négy közé kerülésért. A helyzet nem egyszerű, hiszen az oroszok ellen sosem lehet biztosra menni, ám a fiatalítás óta azért talán könnyebben megfoghatók.

“Azt szoktam mondani az orosz válogatottra, hogy teljesen egyforma játékosokból áll, teljesen mindegy, kit húznak elő, pontosan ugyanazt csinálják. Nagyon megkomponált támadásbeli és védekezésbeli játékuk van, fiatal, tehetséges játékosokkal, akiket ha hagyunk fickándozni – szó szerint -, akkor akkor nagyon komolyan megnehezíthetik a feladatunkat” – zárta gondolatait a szakember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik