Sport

“Fontos az önbizalom, kiváltképp a kapusoknál”

Gergely István, a magyar férfi-vízilabdaválogatott kapusedzője szerint fontos, hogy a csapatban mindenki bízzon a másikban.

Gergely annak apropóján beszélt a kapusteljesítményekről, hogy a szerbek ellen Benedek Tibor nagyot húzott, és nem Nagy Viktort állította a kezdőbe, hanem Decker Attilát, aki elképesztő védésekkel járult hozzá a győzelemhez, a németek ellen viszont ismét Nagy nevével kezdődött az összeállítás.

“Azért van két kapusunk, hogy mindkettő, amikor kell, jól védjen. Mindenkinek van mérkőzése, minden a megtervezettek szerint halad előre, nem ad hoc védenek a kapusok. Mindketten jó formában vannak, mindkettőnek van egy stílusa, ugyanúgy, mint a játékosoknak. A kapusok között is van, aki nem szeret bizonyos típusú játékosokat, és ez nem azért van, mert ők jól lőnek, hanem azért, mert a stílusuk nem fekszik nekik” – nyilatkozta a kapusedző a waterpolo.hu-nak.

 Fotó: MTI

“Ez a színpad, de a színfalak mögött nagyon sok gyakorlás folyik annak érdekében, hogy a nézők és mi is elégedettek legyünk a végeredménnyel. Nagyon fontos, hogy egy játékosnak meglegyen az önbizalma, kiváltképp fontos ez a kapusok esetében. Akkor sincs ok elveszíteni azt, ha éppen annyira nem megy jól, ugyanis a csapat minden egyes tagja bízik a másikban” – zárta mondandóját.

A magyar férfi-vízilabdaválogatott a németek elleni győzelemmel csoportelső lett, az utolsó kör eredményétől függetlenül, ráadásul Szivósék rögtön az elődöntőben kezdenek majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik