Sport

Úton van a sztárság felé a magyar bokszoló

Nemesapáti Norbert augusztus 8-án amerikai közönség előtt lép szorítóba. Az ESPN is közvetíti a meccsét.

Az Egyesült Államokban is hivatalosan bejelentették a legnagyobb magyar profi boksz reménység, Nemesapáti Norbert szerződtetését. Azt már a magyarországi menedzsment korábban nyilvánosságra hozta, hogy a 18 éves nagyközépsúlyú (76,2 kg) ökölvívó augusztus 8-án, a Nevada állambeli Fallonban debütál az amerikai közönség előtt, míg ellenfele a hozzá hasonlóan veretlen, guyanai születésű, de már New Yorkban élő Lennox Allen (17-0-0, 10 KO/TKO) lesz – írja szerkesztőségünkbe eljuttattot levelében a Feja Boxing.


Fotó: Feja Boxing

Lou DiBella, Nemesapáti új promótere a következőket nyilatkozta a magyar ökölvívóval kapcsolatban:

„Norbert gyors úton van a sztárság felé, és arra törekszik, hogy azonnali hatást gyakoroljon az amerikai közönségre” – mondta a DiBella Entertainment vállalat első embere, akinek a védnöksége alatt Nemesapáti mérkőzése élőben, az ESPN sportcsatornán is látható lesz. A vállalkozás közleményében „magyar tinédzser fenoménnak” nevezik az eddigi 14 profi összecsapását kivétel nélkül megnyerő, három évre szerződtetett, WBC (Bokszvilágtanács) „Youth Silver – Ifjúsági Ezüst” világbajnok bokszolót.

Feja Tibor, a bunyós edzője/menedzsere is megszólalt Lou DiBella bejelentését követően:

„Szeretném leszögezni, hogy nem egy jól sikerült hétvége után – derült égből – jött a lehetőség, amit megragadtuk, ugyanis Norbival első mérkőzése óta tudatosan készülünk a tengerentúli karrierre. Tudjuk, hogy egész hazai bokszélet ki van éhezve a sikerre. Bizonyítani fogjuk azt, hogy kiérdemeltük a magyar rajongók szimpátiáját. De az aggodalom és a féltés ideje lejárt, lassan csatába indulunk, és a gondolataink a harc felé kacsintanak már” – jelentette ki a szakember, aki 9 éves kora óta foglalkozik Nemesapáti Norberttel.

Az ESPN Friday Night Fights sorozat jogait Magyarországon a DigiSport birtokolja, s a csatorna korábbi nyilatkozatai alapján Nemesapáti augusztus 8-i amerikai bemutatkozását is élőben sugározzák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik