Sport

Lothar Matthäus a magyar-szerb pólómeccset választotta

A Fradi, a Győr és a DVTK is játszott csütörtökön, de a korábbi szövetségi kapitány egész máshol töltötte a csütörtök estét.

Lothar Matthäus ezer szállal kötődik Magyarországhoz, elsősorban magánélete és a labdarúgás miatt. Minden sportágat, így a vízilabdát is nagyon szereti. Kilátogatott a csütörtöki, végül csodálatos magyar sikerrel zárult magyar-szerb rangadóra is.

„Alapvetően az összes sportot szeretem, ezért vagyok itt a vízilabda Eb-n. Fantasztikus a hangulat, kiválóak a csapatok, szóval nagyszerűen érzem magam. Természetesen a magyar csapatnak szurkolok, nálam ők a favoritok, és remélem, hogy meg is nyerik az Európa-bajnokságot” – mondta Matthäus.


A német legenda egy magyar legendával, Kemény Dénessel beszélget
Fotó: waterpolo.hu/Szaka József 

Az 53 éves, legendás német futballista 1982 és 1998 között öt világbajnokságon lépett pályára a Nationalelfben, 25 vb-mérkőzésével pedig a mai napig világcsúcstartó. Visszavonulása óta edzőként dolgozott, de emellett minden nagy világeseményen jelen van, így nem hagyta ki a nemrég véget ért brazíliai tornát sem.

„Hatalmas boldogság számunkra, hogy a német válogatott győzni tudott Braziliában, a csapat minden tagja nagyon büszke lehet magára. Lehet, hogy meglepő, amit mondok, mégis úgy gondolom, hogy a vb-t nem a legjobb együttes nyerte! Mi remekül játszottunk Portugália és Brazília ellen, azonban Hollandia végig kiemelkedően teljesített, és véleményem szerint ők voltak a torna legjobbai” – mondta Matthäus.


Kiss Gergellyel és Kovács Ágnessel is készült egy közös kép
Fotó: Facebook 

 

Egyébként illusztris vendégek sora ült (vagy állt) a lelátón, itt volt Vanja Udovicic szerb sportminiszter (ő tavaly még aktív játékos volt), Schmitt Pál korábbi köztársasági elnök, olimpiai bajnok pólósok vagy éppen Jonathan Knott brit nagykövet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik