Sport

Decker Attila a szent őrült

Hogy ki volt a szerbek elleni csoportrangadó legjobbja? Nehezen tudtunk választani a sok kimagasló teljesítmény közül. Mi végül Decker Attilára voksoltunk.

Csütörtökön a szerbek elleni csoportrangadó előtt azt írtuk, Nagy Viktor “terrorizálni” fogja az ellenfelet. Ahogy szokta. Erre mi történik? Benedek Tibor szövetségi kapitány annak a Decker Attilának adott bizalmat, jelölte kezdőbe, aki eddig a “másodhegedűs” szerepet töltötte be a vízilabda-válogatott kapusposztján.

 
Decker Attila átszellemül fejjel üvölt egy védése után
Forrás: waterpolo.hu 

De ha ilyen a másodhegedűs, akkor semmi gond. Decker a 8-6-ra megnyert mérkőzésen 33 szerb lövésből 6-szor nyúlt csak maga mögé, ami elképesztő 70 százalékos lövés/védés mutató – ha nem is terrorista, de egy “szent őrült” mindenképp. Nálunk ő a meccs embere.

“A legfontosabb, hogy ezt a győzelmet betesszük a fiókba, de aztán azonnal megyünk tovább. Ha ettől a győzelemtől túl sokat gondolunk magunkról, az nem biztos, hogy helyes lenne. Ha ezzel a győzelemmel viszont lehetőségünk van arra, hogy bejussunk a legjobb négy közé, akkor ezzel mindenképpen szeretnénk élni” – nyilatkozta Benedek Tibor a mérkőzést követően. Ez a pár mondat tökéletesen jellemzi a magyar csapat erejének mibenlétét.

Dejan Savic, a szerb válogatott kapitánya is elismerte, Magyarország megérdemelten nyert. “Mi többször is hibáztunk, nem használtuk ki a lehetőségeinket. Mellettük állt a hangulat is, ami nem volt meglepő. A taktikai húzásokra is nagyjából számítani lehetett, az sem lepett meg, hogy Decker Attila volt a kapuban, nem Nagy Viktor, a játékosaimat viszont annál inkább váratlanul érte. De én már Tibor egyetlen döntésén sem akadok fenn. Nem szabad emiatt a vereség miatt elkeserednünk, még nincs vége az Eb-nek.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik