Sport

Sagan megint második lett

A norvég Alexander Kristoff nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny csütörtöki, 12. szakaszát.

Kiélezett hajrában Alexander Kristoff nyerte a Tour de France 12. szakaszát. A Katyusa norvég versenyzője Peter Sagan (Cannondale) és Arnaud Démare (FDJ) előtt szerezte meg a győzelmet. Az idei Tour eddigi talán legnyugodtabb napján az összetettben Vincenzo Nibali (Astana) megőrizte a vezető helyét – írja a velo.hu.

A 185km-es etapon az utolsó 40km-en ezúttal egy harmadik és egy negyedik kategóriás emelkedő magasodott. A napot meghatározó 5 fős szökésből az utolsó hegyre már csak Simon Clarke (Orica-Greenedge) maradt az élen, akihez az Europcar két versenyzője Quemeuneur és Gautier zárkózott fel. A trió 1 perces előnnyel érkezett az utolsó 20km-re, de a főmezőny megfogta őket.


Ennyire volt Peter Sagan a szakaszgyőzelemtől
Fotó: Europress Fotóügynökség 

A két leggyorsabb sprinter közül Kittel leszakadt a hegyeken, Greipel pedig bukásba keveredett, így ezúttal egyikük sem volt ott a hajrában. A Cannondale mindent megtett, hogy Peter Sagannak felépítse a végjátékot, de az Omega sora is összeállt az utolsó kilométerre. A szakaszon az utolsó pár száz méter enyhén emelkedett és itt Kristoff kihasználva robbanékonyságát, megszerezte a győzelmet. Sagan negyedik második helyét jegyezte.

Az esélyesek a főmezőnyben értek célba. A szerdai szakaszgyőztes, korábbi sárga trikós Tony Gallopin (Lotto-Belisol) az utolsó 10km-en leszakadt és kicsúszott a top10-ből.

További érdekességek a Tour de France-ról itt!

Eredmény – 12. szakasz, Bourg-en-Bresse – Saint-Étienne, 185,5 km

1. Alexander Kristoff (norvég, Katyusa) 4:32:11 óra
2. Peter Sagan (szlovák, Cannondale) azonos idővel
3. Arnaud Demare (francia, FDJ.fr) a. i.

Az összetett élcsoportja:
1. Vincenzo Nibali (olasz, Asztana) 51:31:34 óra
2. Richie Porte (ausztrál, Sky) 2:23 perc hátrány
3. Alejandro Valverde (spanyol, Movistar) 2:47 p h.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik