Sport

Tony Gallopin nyerte a pihenőnap utáni gurulóversenyt

Teljessé vált Tony Gallopin (Lotto-Belisol) szereplése a 2014-es Tour de France-on. Azok után, hogy Franciaország nemzeti ünnepén július 14-én egy napig viselhette a sárga trikót, a Tour 11. szakaszán egy szemfüles akcióval nyerni tudott.

Az etap során az utolsó 40 km-en négy kategorizált emelkedő szerepelt az útvonalban. Ekkorra már a mezőny megfogta a nap elején formálódott szökést – írja a velo.hu.

Az utolsó hegymenetet követően 15km-es lejtmenet vezetett a célig. Itt Peter Sagan (Cannondale), Michael Rogers (Tinkoff Saxo), Gallopin és Michal Kwiatkowski (Omega) gurult el a jelentősen megfogyatkozott főmezőnytől. A négyes együtt érkezett a befutónak otthont adó Oyonnax városába, ahol a Rogers, Sagan, Kwiatkowski hármas egymást figyelte. 

Gallopin 2,5km-rel a cél előtt egy kis dombocskán használta ki az adódó lehetőséget és minimális előnnyel hazaért. A főmezőny mögötte a többi szökevényt megfogta.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A hajrát a második helyért John Degenkolb (Giant-Shimano) nyerte Matteo Trentin (Omega Pharma-Quick Step) előtt. Az esélyesek a győztessel azonos idővel érkeztek célba, így közöttük a különbségek nem változtak.

A nap nagy vesztesei Rui Costa (Lampre-Merida), aki a sárga trikós mögötti csoportban ragadt és másfél percet kapott a lejtmenetben, illetve a nagy fájdalmak közepette tekerő Andrew Talansky (Garmin-Sharp), aki már 50km-rel a cél előtt leszakadt és hatalmas hátrányban teljesítette a napot.

További érdekességek a Tour de France-ról ide kattintva!

A szakasz végeredménye:

1 Tony Gallopin (Franciaország) Lotto-Belisol
2 John Degenkolb (Németország) Team Giant-Shimano
3 Matteo Trentin (Olaszország) Omega Pharma-Quick Step   

Az összetett állása

1 Vincenzo Nibali (Olaszország) Astana Pro Team                      46:59:23
2 Richie Porte (Ausztrália) Team Sky                                            0:02:23
3 Alejandro Valverde Belmonte (Spamyolország) Movistar Team 0:02:47  

Ajánlott videó

Olvasói sztorik