Sport

Benedek: nem tett volna jót az egészségemnek

A francia vízilabda-válogatottat irányító Florian Bruzzo igen szemléletesen fogalmazott a vízilabda Európa-bajnokság kedd esti zárómérkőzése után, míg a magyar kapitány egészségére vigyáznak a játékosok.

Spanyolország legyőzése utá (12-9) kedden a franciák is fejet hajtottak a magyar vízilabda-válogatott nagyobb tudása előtt (12-7). Nagy Viktor a hétfői nyitány után úgy fogalmazott, ennyi ember előtt azért nagyobb a nyomás“. A helyzet az, hogy ez a nyomás láthatólag jottányit sem csökkent sőt, ahogy haladunk előre folyton nő. Ez látszódott a franciák elleni első két negyed produkcióján is.

“Azt szoktam mondani, hogy nyerjük meg a meccset egy góllal, és akkor minden oké. De azért ezt a meccset nem egygólosra vártam. Nem örültem volna annak, az nem tett volna jót az egészségemnek. Az várható volt, hogy ahogy elkezdjük belövöldözni az előnyeinket, helyzeteinket, megnyugodhatunk. Ehhez kellett az, hogy az egygólos előnyünk kettővé alakuljon” – nyilatkozta a mérkőzést követően Benedek Tibor szövetségi kapitány.

Némi iróniával mondhatnánk azt is, hogy a vízilabda-válogatott jó játéka a “szükséges plusz” a kapitány egészsége számára…

A franciákat irányító Florian Bruzzo a mérkőzés előtt még relatív optimista volt. Úgy gondolta, képesek lesznek arra arra, hogy jó játékkal megnehezítsék az esélyesebb magyar válogatott dolgát. Arra nyilván ő sem számított, hogy két negyed után még csak 4-3-ra vezetnek Vargáék, így lényegében felül is múlta a csapat a kapitányi elvárást.

“Arra nem számítottam, hogy az első két negyed ennyire szoros lesz, de tudtam jól, hogy az én csapatom képes jó vízilabdát játszani. Voltak jó támadásaink, és közel voltunk Magyarországhoz. Ezzel együtt a vereség vereség, nem győzelem. Az ellenfelünknek jóval nagyobb tapasztalatai vannak, hatalmas tradíciója és megannyi érme. A meccs végén összeroppantottak minket” – nyilatkozta szemléletesen a két csapat közti különbséget Bruzzo mester.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik