Sport

Aggasztó a helyzet Veszprémben

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája júniusi négyes döntőjét követően megoperált három játékos közül csak a bosnyák Mirsad Terzic térhet vissza még az új szezon kezdete előtt az MKB-MVM Veszprém együtteséhez.

A 31 éves Terzicnek a bokáját kellett operálni, majd hazautazott Boszniába, ahonnan most hétvégén tér vissza Veszprémbe, s amennyiben a vizsgálatok teljes gyógyulást mutatnak, a balátlövő is elutazik társaival a szlovéniai edzőtáborba.
   
A horvát kapust, Mirko Alilovicot porcgyűrű-sérülés miatt kellett műteni, s amint azt Mahunka Zsolt csapatorvos elmondta, a rehabilitáció 2-3 hónapot vesz igénybe, ezért a szezon kezdetén nem számolhat vele Carlos Ortega vezetőedző.


 Alilovic majd szezon közben száll be
Fotó: MTI

Az iráni Iman Dzsamali térdében egy hónapja az elülső keresztszalag meglazulását szüntetették meg úgynevezett pótlásos műtéttel. Az ilyen típusú beavatkozást követően akár fél évig is eltarthat a teljes gyógyulás, ám az átlövő esetében várhatóan négy hónap is elég lesz erre. 
    
A előző szezon végén Gulyás Péter ujjtörést szenvedett, ám őt nem kellett megműteni, így a kétméteres jobbszélső már a társaival együtt utazhat el Szlovéniába, az egyhetes roglai edzőtáborba.
    
A BL-ben negyedik helyen végzett veszprémi gárda szeptmeber 2-án kezdi meg szereplését a regionális SEHA-ligában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik