Sport

A franciák veszélyesek voltak a testi épségünkre”

A főszereplők szerint nehéz mérkőzésen „készült fel” a férfi-vízilabdaválogatott a csoportelsőségről is döntő szerbek elleni csatára.

A franciák elleni kissé döcögős – ám végül nagy különbségű – sikerről (12-7) Benedek Tibor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya elmondta nem „egygólos” sikert várt, ezért az első két negyedben történtek – félidőben csak 4-3-ra vezettünk – kissé “károsnak bizonyultak az egészségére”.

A spanyolok elleni, illetve a legutóbbi meccsen is gólt szerző Varga Dénes szerint a játékosok sem ennyire nehezen induló mérkőzésre számítottak.

 
Varga Dániel a franciák ellen is húzóembere volt a válogatottnak, a “csigaevőknek” 3 gólt dobott
Fotó: MTI 

„Azt gondoltuk, hogy fel lehet majd használni ezt a meccset a szerbek, horvátok elleni felkészülésre, a játékunk finomítására, de aztán egészen másra kellett figyelnünk.” Az ellenfélről pedig megjegyezte „nagyon nehezen tűrhető, tolerálható játékot játszottak. Rettenetesen veszélyesek voltak a testi épségünkre.”

Hosnyánszky Norbert szerint a franciák „egy verekedős, erőszakos” stílust képviselnek és hozzátette „ezt jól csinálják” a folytatással kapcsolatban pedig optimista, hiszen mint elmondta „minél több nehéz meccset játszunk, annál erősebbek leszünk.”

Decker Ádám szerint bár „nem úgy alakult az első két negyed, ahogyan a papírforma diktálná” nem kezdtek el kapkodni és a jól begyakorolt figurák végül eredményre vezettek. A közelmúltban az OSC-be igazoló Decker szerint fontos volt Varga Dániel játéka illetve Nagy Viktor többszöri kiúszása a kapuból, amellyel elbizonytalanította a védőket.

A szívós franciákról elmondta szerinte „amit meg lehet tanulni a vízilabdából, azt ők megtanulták” ugyanakkor a nagy egyéniségek hiányát nem tudják pótolni.

A budapesti vízilabda Európa-bajnokságon eddig- két meccsből – két győzelemmel álló magyar válogatott következő ellenfele csütörtök este a szerb csapat lesz.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik