Sport

Vízi-Eb: ennyi ember előtt nagy a nyomás

Benedek Tibor alapvetően elégedett volt a hétfő este mutatott győztes játékkal, de kijelentette, még fejlődni kell.

6000 néző előtt ritkán játszik vízilabdázó. Magyar sem szokott. Pláne itthon, hazai nézők előtt. Hétfőn éppen ezért lehetett az átlagosnál is nehezebb a Benedek-csapat debütálása a margitszigeti Európa-bajnokságon. Ünnepi környezet és 6000 néző, arcukon egyértelmű aranyvággyal. A tornára csak-csak, fel lehet készülni, de ezt kizárólag saját bőrön megtapasztalva lehet megszokni.

Valahogy ez érződött a vízilabda-válogatott első negyedén is a végül 12-9-re, mondhatni simán megnyert spanyolok elleni mérkőzésen. Bár a fiúk nem magaslaton játszanak, mégis szükség volt a speciális akklimatizációra. 

 

“Gyorsan sikerült megszokni a felemelő környezetet, a közönséget. A srácok profik voltak, az első negyedben ez sikerült. Amiben ezen kívül nagyon jók voltak, hogy az idegesség miatt ugyan nem tudtunk gólt dobni, viszont megoldották, hogy nem is kaptunk. Ezért voltunk nagyon erősek. Tudtuk, hogy még gyengén megy a támadás, de erősítettünk hátul. Amikor kezdtünk megnyugodni, belövöldöztük az emberelőnyeinket, akkor már az egész csapat megnyugodott. Örülök, hogy túl vagyunk az első meccsen, de a játékunknak még javulni kell, ez még kevés” – nyilatkozta a mérkőzést követően a waterpolo.hu-nak Benedek Tibor szövetségi kapitány.

 
Benedek 2013-ban, Barcelonában edzőként is világbajnoki címhez segített a magyar válogatottat
Fotó: MTI 

Nagy Viktort is megnyomta a hangulat. “Az első negyed utáni szünetben már jobban éreztük magunkat. Legalábbis én ott éreztem, hogy meccsben vagyok. Ennyi ember előtt nyilván nagyobb nyomást érzünk, el kell telnie pár percnek, egy negyednek jelen esetben, hogy belemenjünk a meccsbe” – fogalmazott a válogatott kapusa.

Benedek a szűk egy hónapja megszerzett Világliga 2. hely után úgy nyilatkozott, nem lehet felkészülni arra, ha a játékvezetés merőben más felfogásban zajlik, mint ahogy a szabályok valójában rendelkeznek. A spanyolok elleni győztes meccs után is kitért a bírók tevékenységére.

“Ma a centerbe beadott labdáink ítéleteket hoztak, most egy olyan vízilabda folyt a medencében, amit megszoktunk. A Világliga döntőjében ezeknek a labdáknak, az azt követő szabálytalanságoknak a negyedét ítélték meg. Más, amikor agyon lehet verni a centert, mert úgysem fújnak, és más, amikor ennek az ellenkezője történik” – jelezte elégedettségét a bírói felfogással a kapitány.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik