Sport

Üvegmedenceshow Tóth Frankkal és Steinmetzékkel

Volt vízilabdázók és jelenlegi utánpótlás-játékosok is a Margitszigeten biztatják a magyar válogatottakat. De ők sem csak szurkolói szerepet kapnak az Európa-bajnokságon: a Március 15-e téren egy különleges medencében játszanak majd igazi show-mérkőzést azoknak a rajongóknak az örömére, akik a jegyvásárlásról már lecsúsztak.

Dr. Tóth Frank 256-szoros válogatott, többszörös Európa-bajnok vízilabdázó és Fodor Rajmund kétszeres olimpiai bajnok a malagai vízilabda-edzőtáborban – a Hungarian Waterpolo Summer Campben – adta át tudását a magyar fiatalokkal együtt edző spanyol, szlovák és amerikai sportolóknak.

A gyönyörű környezetben lévő edzőtáborban a magyar bajnokok és segítőik az uszodában és a tengerben foglalkoztak a fiatalokkal, míg a parton az angol nyelvtudásukat anyanyelvű tanárok csiszolták tökéletesre. 

Dr. Tóth Frank már 2005 óta foglalkozik fiatalok kinevelésével edzőként és a Kölyök Poló Suli klub elnökeként.

“Célom, hogy egy olyan utánpótlást tudjak kinevelni, amire az ország ugyanolyan büszke lesz, mint ránk, és a mostani válogatott játékosokra! Mi egy vízilabda nemzet vagyunk és leszünk! Az elmúlt 40 évemet a medencében és a medence partján töltöttem el.


Tóth Frank Malaga után Budapesten

Sok mindent láttam már, és tudom, hogy a jó alapokat fiatalkorban lehet elsajátítani, megtanulni. Utána már „csak” kitartásra és akaraterőre van szükség, és egy biztonságot adó családi háttérre. Mindezek mellett ebben a sportágban a csapatszellem kialakítása is kiemelkedően fontos” – nyilatkozta Dr. Tóth, akinek a lányai nem vízilabdáznak, de más sportokban jeleskednek.

Legnagyobb lánya, Franka háromszoros országos bajnok kosárlabdázó, Frida is már sikeres a kosársportban, csapatának meghatározó játékosa. Iker lányai  eddig az úszást választották sportáguknak.

Dr.Tóth Frank az Európa-bajnokságot itthon tudja figyelemmel kísérni. A meccseket természetesen a helyszínen, élőben szurkolja végig.

“Már az első magyar–spanyol mérkőzésen nagyon büszke voltam a csapatra. Jó érzés volt a közel hatezer magyar szurkoló között ülni és látni a fiúk szép játékát” – mondta Dr.Tóth, aki az Eb ideje alatt Steinmetz Ádámmal és a régi nagyokkal, valamint a jelenlegi Eb-keretből kimaradt játékosokkal részt vesznek majd egy barátságos mérkőzésen.

Az esemény július 27-én 14 óra 30-tól a Március 15-e téren, az Európa-bajnokság alkalmából felállított üvegmedencében lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik