Sport

Gyenge kezdés után a franciákat is legyőztük

A magyar férfi pólóválogatott második meccsét is megnyerte a margitszigeti Európa-bajnokságon.

Hétfőn Benedek Tibor válogatottja ha nem is könnyen, de legyőzte Spanyolországot a kontinenstorna nyitónapján. Kedden jóval könnyebb ellenfél várt a magyarokra, hiszen a csoport leggyengébb együttese, Franciaország ellen kellett medencébe szállni.

Az első két negyedben azonban nem igazán működött az a taktika, amit a szövetségi kapitány esetlegesen elképzelt, hiszen nem tudtunk meglépni a franciáktól, sőt, akár vezetést is szerezhettek volna, miközben Madaras Norbert büntetőt hibázott.

 Fotó: MTI

Végül 4-3-al zártuk a második negyedet, a harmadikban azonban megmutattuk, miért is nyertünk tavaly világbajnokságot: nyolc perc alatt öt gólt dobtunk, miközben az ellenfél csak egyet, így igazából el is dőlt a mérkőzés.

A záró játékrészben 9-4 után három-három gól esett mindkét oldalon, így végül megnyugtató, 12-7-es eredménnyel zártunk.

Szerdán a női válogatottunk is megmutatja magát, a fiúk pedig készülhetnek a csütörtöki, szerbek elleni csoportrangadóra.

Eredmény – vízilabda Európa-bajnokság, férfiak, 2. forduló

Magyarország-Franciaország 12-7 (2-2, 2-1, 5-1, 3-3)
a magyar góldobók:
Varga Dániel 3, Madaras 2, Varga Dénes, Hárai, Tóth, Vámos, Hosnyánszky, Erdélyi, Decker Á. 1-1

4. NEGYED

5-8. PERC: Emberelőnyben Khasz lőtt gólt (12-7), majd Szivós dobását védte a francia kapus. Az utolsó négy perc már nem volt túl izgalmas, a franciák tudták, hogy ez a meccs elúszott. Ez a vége, 12-7-re nyertünk.

1-4. PERC: Gól az első támadásból: ezúttal Erdélyi Balázs ünnepelhetett (10-4). Ott a tizenegyedik is! Madaras Norbert jegyezte (11-4). Bodegas a jobb felsőbe bombázott (11-5), sőt ott a hatodik is, most ráéreztek a góllövés ízére a franciák. Decker Ádám centerből, szép találat, 12-6 ide.

3. NEGYED

5-8. PERC: Nagyon nagy gól, Madaras Norbert egy remekül kijátszott szituáció végén dobott gólt, néggyel megyünk (8-4). Időkérés után megint egy magyar találat, ismét Varga Dániel! 9-4-re vezetünk! Hosnyánszky dobott még egyet, de ezt már idő után. Jöhet az utolsó etap.

1-4. PERC: Ezaz! Azonnal góllal nyitunk, Vámos Márton életerős lövésének köszönhetően (5-3). Gyorsan visszaállt a közte egy, Peisson dobott szép gól (5-4). Hosnyánszky emberelőnyből vette be a francia kaput! (6-4) Varga Dániel révén viszont már 7-4-re megyünk.

2. NEGYED

5-8. PERC: A franciák majdnem gólt dobtak, de szerencsére nem szereztek vezetést. Nagy Viktor fejjel védte a francia lövést. Na ez kellett, Varga Dániel bünetőjével 4-3-ra vezetünk. Időt kértünk, próbáljuk felkavarni az állóvizet. Ennyi volt, jön a nagyszünet.

1-4. PERC: Góllal nyitjuk a negyedet: Tóth Márton közelről, a kapufa tövéből húzta be a labdát a hálóba, emberelőnyben (3-2). Camarasa centerből volt eredményes, meglepő fordulat (3-3). Büntetőhöz jutottunk, de Madaras Norbert méterekkel fölé lőtt…

1. NEGYED

5-8. PERC: Kivédekeztünk egy emberhátrányt, így nem tudtak egyenlíteni a franciák. Marzoukiról viszont most lemaradtunk, így 2-2 az állás. Nagy Viktor bravúros védésének köszönhetően nem kerültünk hátrányba. Hosnyánszky kísérlete gyenge volt. Vége az első negyednek.

1-4. PERC: Rossz lövéssel kezdtük a meccset, majd Varga Dániel bombája a kapus válláról ment ki. Gól! Jól játszottuk ki az emberelőnyt, majd amikor kigészültek a franciák, Varga Dénes lágyan a léc alá helyezett (1-0). Hárai Balázs csavarással szerezte meg a második magyar gólt (2-0). Ötöshöz jutottak a franciák, Bodegas be is vágta (2-1). Varga Dénes a kapufát találta telibe.

A 19 órakor kezdődő mérkőzésen Horvátország meglepetésre csak 8-8-as döntetlent játszott Spanyolországgal.

Előzetes: A margitszigeti kontinenstornát remekül kezdtük, hiszen Spanyolország ellen végig uralva a mérkőzést, 12-9-re nyertünk, így nagy lépést tett a magyar csapat a továbbjutás felé. Kedden Franciaország következik a sorban: a gallok csúnya verést kaptak a szerbektől, akik 16-5-re diadalmaskodtak. 

A hétfői összecsapás egyik legjobbja, Varga Dániel így nyilatkozott arról, hogy ezúttal egy könnyebb ellenfél ellen szállunk medencébe.

“Azt hiszem egyébként, hogy jó, ez a következő feladat. De akkor lesz igazán jó, ha este 11-kor úgy ülünk fel a buszra, hogy eggyel még jobbak vagyunk, és azok a dolgok, amik nem mentek, jobban mennek majd. Úgy szeretnénk végigjátszani az tornát, hogy jobbak és jobbak legyünk. Az lesz a feladat, hogy magasabb szinten vízilabdázzunk.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik