Sport

Rajtol a vízilabda-Eb, nagyon nagy torna várható

Nagyon fontos lesz a budapesti vízilabda-Eb, ugyanis a folytonos reformtörekvések mellett nem mindegy, milyen hangulatban és érdeklődés mellett zajlik a torna.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke az Európa-bajnokságot felvezető nemzetközi sajtótájékoztatón köszönetet mondott elődjének, Martin Györgynek, amiért a szövetség megpályázta a tornát, az európai vizes sportokat összefogó LEN-nek, hogy pozitívan értékelte a kandidálást, és minden, a mostani Eb sikeres megrendezéséért dolgozó munkatársnak és a szövetségek támogatóinak.

“Külön köszönet az MTVA és a média munkatársainak, amiért közvetítenek a 260 játékos és a szakmai vezetők, valamint a közönség között. Utóbbiért zajlik minden, és szerencsések vagyunk, hogy óriási az érdeklődés a jegyek és a torna iránt” – mondta az elnöke, aki a szervezőbizottságot is vezeti.


A helyszín készen áll
Fotó: Sport24 

Gyárfás Tamás, a LEN kincstárnoka a szervezet elnökének, Paolo Barellinek az üzenetét tolmácsolta, egyben jelezte, nagyon fontos a vízilabda jövője szempontjából, hogyan zajlik és sikerül az Európa-bajnokság. Bizonyítani kell, hogy a sportágnak van jövője, és egészen biztos, hogy Magyarország bizonyítja is.

Marco Birri, a LEN sportigazgatója kiemelte, először fordul elő, hogy az Eb minden meccsét élőben rögzíti a házigazda televíziós társaság, jelen esetben az MTVA, így minden meccset lehet követni élőképpel a len.eu oldalon.

13 televízió közvetít élőben a tornáról, mellette 31 televíziós társaság van még jelen nem jogtulajdonosként, összesen 200 sajtómunkás érkezett Budapestre.

A sajtókonferencia második részében az olimpiai bajnok Horvátország, a világbajnok Magyarország és az Európa-bajnok Szerbia szövetségi kapitánya beszélt az esélyekről.

Ivica Tucak érmet szerezne, Dejan Savic címet védene, utóbbi udvarias, ám őszinte gratulációját fejezte ki a szervezők felé, szerinte a sportág temploma a Hajós-uszoda, így a hangulatra nem lehet majd panasz.


A három kapitány, Tucak, Benedek, Savic
Fotó: Sport24 

Benedek Tibor így összegzett: „Nagyon jól sikerült a felkészülésünk, úgy érzem. Az elmúlt hét hét egy felfelé ívelő pályát mutatott, hétről hétre jobban teljesítettünk, és a Világliga döntője után is tudtunk még javulni. Készen állunk a holnapi, spanyolok elleni mérkőzésre. Ahogyan már sokszor elmondtuk, bármennyire is készültünk a hazai közönség rajongására, ez hétfőn este ettől függetlenül is megcsap majd minket.

Nem vagyunk hozzászokva 6 ezer ember szurkolásához. Nem gondolom viszont, hogy ez teher lenne, gyorsan alkalmazkodnak majd a srácok. A spanyolokkal a londoni olimpián találkoztunk utoljára, így valóban kevesebb a tapasztalatunk velük kapcsolatban, az új edző miatt is, de ez ugyanúgy igaz rájuk is. Szeretnénk megnyerni az első mérkőzésünket”.

Az Európa-bajnokságról friss információkat a waterpolo.hu oldalon lehet olvasni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik