Sport

Hazatér LeBron James

A jelenkor egyik legjobb kosárlabdázója visszatért a Cleveland Cavaliers együtteséhez.

Amióta LeBron James kilépett a szerződéséből, azóta megy a találgatás, hogy vajon marad Miamiban, vagy elhagyja azt a csapatot, amellyel két bajnoki címet szerzett. Pénteken pont került az ügy végére: James a Sports Illustratednek elmondta, hogy visszatér Clevelandbe.

Napjaink egyik legjobb játékosa 2010-ben, hét év után hagyta ott a Cavs együttesét, akkori döntéséért kapott hideget-meleget a clevelandiektől: a szurkolók elégették a mezét, Dan Gilbert csapattulajdonos pedig egy hangaztos levelet írt a klub honlapján, amelyben élesen bírálta a csapatot elhagyó szupersztárt. Érdekesség, hogy a levél sokáig elérhető volt a Cavaliers weboldalán, azonban napokkal ezelőtt leszedték onnan. Mint kiderült, nem véletlenül.


Fotó: Europress Fotóügynökség

James mostani döntésével idejekorán véget ért a „Big Three”-éra Miamiban, ráadásul nem csak ő, hanem Chris Bosh és Dwyane Wade is kilépett a szerződéséből a nyáron. Wade maradása szinte betonbiztos, Bosht ugyanakkor több együttes meg szeretné szerezni, a többi közt a Houston is maximum pénzt ígérő szerződéssel csábítja az erőcsatárt.

Az ohiói Akronban született Jamest a 2003-as draft első helyén választotta ki a Cavaliers. Most olyan fiatal segítői lesznek az együttesnél, mint a szintén 1/1-es Kyrie Irving, vagy az idei játékosbörze első választottja, Andrew Wiggins. A 2010 óta csak szenvedő Cleveland Cavaliers immáron bajnokesélyesként várhatja a szezonkezdést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik