Sport

Német szakaszgyőzelem a Touron

Kittel defektet kapott az utolsó kilométeren, Greipelé az újabb mezőnyhajrá.

A szerdai kockaköves etap után egy sprintereknek kedvező szakasszal folytatódott a 2014-es Tour de France. Az ismét esőben és szélben rendezett, bukásokkal tizedelt etapot André Greipel (Lotto-Belisol) nyerte Alexander Kristoff (Katyusa) és Samuel Dumoulin (AG2R La Mondiale) előtt. Az eddigi mezőnyhajrákat uraló Marcel Kittel (Giant-Shimano) az utolsó kilométereken defektet kapott, így nem tudott beleszólni a végjátékba – írja a velo.hu.

A mezőnyt nagyon féltettek a csütörtöki szakasztól, hiszen az időjárás nem sokat javult. Több bukás is történt, melyekben Alberto Contador elveszítette egyik segítőjét Jesus Hernandezt (Tinkoff-Saxo), de a Sky-ból is újabb bringás adta fel a Tour-t. Az Omega ritmusváltása után a nap folyamán a mezőny is megszakadt, 64km-rel a cél előtt már egy perc volt a hátul ragadt sor hátránya. Itt tekert azonban Peter Sagan és így az utolsó 40km-re érve ismét összezárt a boly. Ekkor a nap eleji szökés alig másfél perces előnnyel tekert és végül 11 km-rel a cél előtt meg is fogták őket.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Az utolsó 8 kilométeren nem kevesebb, mint kilenc éles kanyar és körforgalom szerepelt az útvonalban. A mezőnyt az Omega Pharma – Quick Step vezette, ezúttal a többi sprinter csapata nem is fért az élre. Kittel kiválása miatt a Giant versenyzőit sem láthattuk. Az utolsó kilométerre fordulva az Omegából Michał Kwiatkowski indított, de az állva maradt sprinterek nem hagyták magukat és a Kittel nélküli hajrában egy másik német, André Greipel érvényesítette fölényét.

Az esélyesek az élbolyban érkeztek célba, így közöttük az időkülönbségek nem változtak. Vincenzo Nibali (Astana) őrzi a sárga trikót

Még több érdekesség a Tour de France-ról itt!

Eredmény – Tour de France, 6. szakasz

A szakasz végeredménye:
1. André Greipel (Németország) Lotto Belisol
2. Alexander Kristoff (Norvégia) Team Katusha
3. Samuel Dumoulin (Franciaország) AG2R La Mondiale

Az összetett állása:
1. Vincenzo Nibali (Olaszország) Astana Pro Team
2. Jakob Fuglsang (Dánia) Astana Pro Team
3. Peter Sagan (Svájc) Cannondale

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik