Sport

Vízilabda: kell a lazaság, hogy ne legyen 1-7

Már csak pár nap, és elrajtol a Margitszigeten a vízilabda-Európa-bajnokság. Két aranyesélyes magyar válogatottal.

A férfi- és a női válogatottnak is sajtónyilvános edzést vezényeltek szerda délelőtt, majd azután közös sajtótájékoztatót tartottak a 800 millió forintból megújult Hajós Alfréd Uszoda Tanácstermében.

Vígh László kormánybiztos ismertette a renoválás részleteit: új a lelátó, megszépültek az öltözők, a teraszok, kicserélték a kamerarendszert, a világítást, a hangosítás is más lesz, mint eddig volt.

“Nagyon fontos, hogy bár az Európa-bajnokság alatt a nagyközönség nem használhatja a medencéket, ez a 800 milliós fejlesztés nem egy sehová, itt marad, és a torna végén mindenki élvezheti majd a rekonstrukció gyümölcseit” – mondta.


Benedek Tibor és a férfiválogatott néhány tagja
Fotó: MTI/Kovács Tamás 

Ami a válogatottakat illeti. Álljon itt most a két szövetségi kapitány összegzése:

„Ahogyan az utolsó simításokat végzik az uszodában, úgy mi a csapatnál is ezt tesszük. Magyar vízilabdázók vagyunk, így nem is lehet más a célunk, mint a lehető legszebb eredmény elérése. De ettől függetlenül jelen pillanatban az jár a fejünkben, hogy az első meccset megnyerjük. Ha az megtörtént, utána a másodikat és így tovább az összeset. Szeretnénk, ha a mutatott teljesítményünk alapján a torna második szakaszában őrjöngő tömeg lenne a lelátón” – mondta Merész András, a női válogatott kapitánya.


Keszthelyi Rita és a labdák
Fotó: MTI/Kovács Tamás 

„Köszönjük az uszodát, amit nemcsak az Európa-bajnokság csapatai használhatnak jó szívvel, hanem az a 100 ezer ember is, aki a torna alatt kilátogat ide. Nagyon bízunk benne, hogy a szurkolók lelkesedését sikerül majd végig fent tartanunk a jó eredményeinkkel. Kevés alkalommal nyílik arra lehetőség, hogy egy sportoló odahaza küzdjön egy világversenyen, ez hatalmas lehetőség, sokat kell még várni a következő hazai tornára. Ezt a lehetőséget meg kell élni, tudatosítani kell magunkban, hogy ez egy hatalmas esély” – foglalta össze Benedek Tibor, a férfiválogatott kapitánya.


Így néz ki most az uszoda
Fotó: MTI/Kovács Tamás 

Szóba került a brazil-német focimeccs is, ahol a hazai pályán nagy nyomás alatt játszó brazilok sokkoló körülmények között szaladtak bele a késbe. Hogy hogy lehet ezt elkerülni? Benedek Tibor adta meg a választ:

„Ha túl komolyan vesszük ezt a körülményt, abból lehet baj, ebbe szaladtak bele a brazilok. Kell egy kis lazaság, nagyon fontos az, hogy élményként tekintsünk a hazai környezetben játszott Európa-bajnokságra. Szerencsére nem volt túl nagy körítés a torna előtt, nem találkozhattunk a városban a játékosok arcaival, ahogyan az 2001-ben megesett, ez tudatos volt. A nagy várakozásnak nem mázsás súlynak kell lenni, hanem örömnek. Ne feledjük, hogy ez a két válogatott tett azért, hogy ekkora legyen a népszerűség. A lényeg, hogy győzelmekkel haladjunk előre, hiszen a súly akkor jelentkezik, ha a vereség jön szembe”.

A torna hétfőn, július 14-én kezdődik, a férfidöntőt a zárónapon, 27-én rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik