Sport

Tekerés egy kézzel, barbeque-party, és egy nagy találkozás

Akinek a Tour de France a háza előtt halad el, azt biztosan eléri a bicikliőrület. Pláne ott, ahol nem is megszokott dolog. És pláne olyan helyen, mint Yorkshire, ahol amúgy is sokan ülnek kerékpárra.

Mint az a Twitteren és Instagramon megjelent képekből látszik, Yorkshire lelkesen üdvözölte az ezúttal Angliából rajtoló Tour de France-t. Nem volt ezzel másképp a halifaxi Lewis Saleem (21) és szülei sem, akiknek háza a verseny útvonala mellett helyezkedik el.

„Én a közösségi házban dolgoztam önkéntesként, ahol babreque-party volt. Olyan emberek vetődtek arra, akik hiába csak három házzal laknak arrébb, valahogy mégis régóta nem beszéltünk. Ráadásul Halifax kicsi, mégis egészen új, helybeli arcokkal is találkoztam” – mondta.  „Az igazán nagy élmény viszont az volt, hogy találkozhattam Brian Robinsonnal, az első brittel, aki befejezte a Tour de France-t és szakaszgyőzelmet is tudott aratni, és kaptam dedikált lemezt a verseny rajtjának hivatalos dalának szerzőjétől, Alistair Griffintől” – mesélte lelkendezve.

Lewis édesapja, David a legnagyobb biciklifanatikus a családban. „Ő első nap eltekert a barátaival, a helyi biciklis klub tagjaival Buttertubsba, aztán a második napon önkéntesként dolgozott Ripondenben, a nagypapám pedig Harogate-ben” – tudtuk meg.

Alastair Griffin és Kimberly Wlash Július 3-án, Leedsben
Forrás: Europress fotóügynökség

„Egyébként édesanyámat, Janice-t is úgy elkapta a bicikliláz, hogy noha alig egy hónapja műtötték a vállát, és még derékszögig is alig tudja felemelni, két nappal a verseny előtt mégis biciklire ült és tekert egy kicsit – fél kézzel” – nevetett. „Persze, utána ápolhattuk…”

Brian Robinson
Fotó: europress fotóügynökség 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik