Sport

Nibali a pokoli szakasz nagy győztese

Lars Boom nyerte a Tour de France szerdai etapját. A címvédő Chris Froome feladta a küzdelmet.

A feje tetejére állt az összetett a Tour de France kockaköves szakaszát követően. Vincenzo Nibali (Astana) két és fél perc fölé növelte az előnyét Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) előtt. A címvédő Chris Froome (Sky) pedig feladni kényszerült a versenyt. A szakadó esőben rendezett etapon a Sky kapitánya még a kockakövek előtt bukott kétszer. A szakaszt Lars Boom (Belkin) nyerte.

A 155km-es etapon a rossz időjárás miatt két kockaköves szektort kivettek az útvonalból, de 13km rázató így is várt a mezőnyre. Froome kiválása után érkeztek a favoritok az első rázatóhoz, ahol a nagy nevek közül Alejandro Valverde és Tejay Van Garderen szakadtak le – írja a velo.hu.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A második kockaköves szektoron a sárga trikós Nibali közvetlenül az élen helyezkedett és az összes többi riválisától is ellépett. Az olasz két segítőjével a klasszikus menők társaságában haladt az élen. A nap eleji szökés tagjait 30km-rel a cél előtt érték utol. Az Astana bombaerős volt és még Fabian Cancellarát, illetve Peter Sagant is lerázták. Eközben hátul több mint egy perc hátrányban zártak össze az üldözők Contador segítőinek a vezetésével.

Az utolsó rázatóhoz az Astana kettőse Fuglsang és Nibali mellett Lars Boom érkezett az élen. A holland ekkor szakadt el Nibaliéktól és 19 másodperc előnnyel ért haza.

Az összetettben nagy különbségek alakultak ki. Nibali az esélyes versenyzőket tekintve Kwiatkowski előtt 50 másodperccel vezet, Van Den Broeck 1 perc 45 másodpercre érkezik, Richie Porte hátránya már 1 perc 54 másodperc. Talansky, Valverde, Van Garderen és Contador pedig két perc felett követik az olaszt.

Még több érdekesség a Tour de France-ról itt!

Eredmény – Tour de France, 5. szakasz, Ypern-Arenberg 152,5 km

1. Lars Boom (Hollandia) Belkin Pro Cycling Team 3:18:35
2. Jakob Fuglsang (Dánia) Astana Pro Team 0:00:19
3. Vincenzo Nibali (Olaszország) Astana Pro Team

Az összetett állása
1. Vincenzo Nibali (Olaszország)  Astana Pro Team 20:26:46
2. Jakob Fuglsang (Dánia) Astana Pro Team 0:00:02
3. Peter Sagan (Szlovákia) Cannondale 0:00:44

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik