Sport

16 éves, 196 centi, tehetséges és gyönyörű

Kiss Virág, a mindössze 16 éves kosaras történelmi sikert ért el a magyar kosárlabdában, ugyanis a nemzeti csapattal vb-bronzérmet nyert, valamint a torna All Star csapatába is beválasztották.

A centerként játszó kosaras kiemelkedő fizikai adottságokkal rendelkezik. 16 éves korához 194 centis magasság párosul, és a PEAC-PÉCS játékosaként már két éve bemutatkozott a magyar női élvonalban.

Kiss Virág egy évvel fiatalabbként tagja lehetett – sőt húzóemberévé volt – az U17-es válogatottnak. Hétvégén, a világbajnoki bronzmérkőzésen centerként 21 pontot dobott, illetve 10 lepattanót is szedett, 12 büntetőjéből pedig mindössze egyet rontott el.

Kiss – akivel a Sportgéza készített interjút – elmondta körülbelül tízéves volt, amikor először kosáredzésen járt, ám nem szeretett bele egyből a sportágba.

 „Nagyon nem. Nem is azért kezdtem el kosarazni, mert annyira tetszett volna, hanem mert nagyon sokan mondták, hogy a magasságom miatt meg kellene próbálnom. Magamtól szerintem nem mentem volna el edzésre. Anyukám és a testnevelőtanárom viszont nagyon szerette volna, ha elkezdem ezt a sportot.”


A tehetséges lány ugyanakkor elmondta, régebben inkább hátrány volt számára a magassága, mintsem előny, ugyanis rengeteg bántást kapott emiatt.

„Nagyon sokat bántottak emiatt kiskoromban, de a mai napig is vannak, akik beszólogatnak” – majd hozzátette, most már nem foglalkozik a rosszindulatú megjegyzésekkel.

A fiatal kosarast a 2009-ben Európa legjobb edzőjének megválasztott Rátgéber László is méltatta. Közelről ismeri, hiszen a legsikeresebb magyar kosáredző jelenleg azt az akadémiát vezeti, ahol Kiss 14 évesen szerződött.

„Kiss Virág 194 centis magassága mellett gyors, mozgékony játékos, kiemelkedő tehetség, aki előtt nagy jövő állhat. Büszkék vagyunk a vb-n nyújtott teljesítményére és arra, hogy a világbajnokság All Star csapatának tagja lett.”

A hazai szinten unikumnak számító magas lányra tehát fényes jövő várhat. Minden bizonnyal a válogatottban is bemutatkozhat majd, és remélhetőleg a kiemelkedő teljesítménnyel ott sem marad majd adós. Ráadásul még növésben van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik