Sport

91-0-ra zúzták szét Kuvaitot

Az U19-es amerikaifutball-világbajnokságon Kanada megalázó csapást mért a házigazda Kuvait válogatottjára.

Kevesen tudják, de az amerikaifutball nem áll meg az NFL, vagyis az észak-amerikai profiliga szintjén: évente rendeznek világbajnokságot, valamint több országban is annyira teret nyert ez a sport – Mexikó, Japán, Olaszország, Ausztria -, hogy elég erős ligát tudtak szervezni.

Persze itt is az utánpótlás a siker kulcsa, ezért 2009-től a Nemzetközi Amerikaifutball Szövetség (IFAF) az U19-es csapatok számára is lehetőséget teremtett a megmérettetésre.

 Fotó: Twitter

Az első U19-es vb-t nem meglepő, a két nagyhatalom, az Egyesült Államok és Kanada játszotta, végül az USA 41-3-re diadalmaskodott, 2012-ben viszont a juharlevelesek visszavágtak, és 23-17-re verték riválisukat.

Az IFAF ezúttal nem három, két év után rendezte a következő világbajnokságot, Kuvaitban.

A címvédő kanadai együttes rögtön a házigazda Kuvait együttesével meccselt, de nem kegyelmeztek a vendéglátóknak. Az egyetemekről, közösségi főiskolákról összeválogatott csapat már az első negyedben megnyerte a meccset, hiszen ekkor 36-0-ra vezettek, a folytatásban pedig tovább növelték a különbséget, végül 91-0-nál álltak meg.

Kuvaitnak annyira nem volt szerepe a meccsen, hogy a támadóalakzatuk nem hogy területet hozott volna, hanem veszített: -62 yarddal fejezték meg a találkozót.

A két kanadai irányító együtt 235 yardot passzolt, a kuvaiti Albanai viszont csak négyet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik