Sport

Marcel Kittel nyerte a londoni befutót

Az első szakaszon is győztes német nyerte hétfőn a Tour de France kerékpáros körverseny harmadik szakaszát, amelyet a Cambridge és London közötti 155 kilométeres távon rendeztek meg.

Marcel Kittel nyerte a Tour de France londoni befutóját – írja a velo.hu. A Giant Shimano sprintere Peter Sagan (Cannondale) és Mark Renshaw (Omega Pharma – Quick Step) előtt szerezte meg a győzelmet. Kittel ezzel második szakaszgyőzelmét ünnepelhette az idei kiírás alkalmával. Az összetettettben Vincenzo Nibali (Astana) megőrizte a vezető helyét.

A 2014-es Tour de France utolsó angliai szakaszán 155 km megtételét követően érkezett meg a mezőny Londonba. A nap folyamán a rajt után egy kétfős szökés formálódott, melyben Jean-Marie Bideau (Bretagne-Séché Environnement) és Jan Barta (NetApp-Endura) tekert. A kettős közel 148 km-t töltött az élen, mielőtt a brit fővárosban megfogták volna őket.

London nem hazudtolta meg önmagát és ahogy a közvetlen belvárosba érkezett a karaván, elkezdett esni az eső.


Marcel Kittel öröme a célban
Fotó: Europress Fotóügynökség 

A csúszóssá váló városi utakon hatalmas csata zajlott a kedvező pozíciókért, hiszen a sprinterek mellett a favoritok is mindent megtettek azért, hogy elől legyenek és kimaradjanak a bukásokból. A két éles kanyart is tartalmazó utolsó 3 km-en azonban nem maradt el az esés a mezőny közepén. Emiatt időkülönbségek az összetettben nem alakultak ki, hiszen mindenki megkapta a bukásból a győztes idejét. Egy 60 fős boly maradt elől, ahol a Giant-Shimano vonata dominált és Kittel sikere egy percig nem forgott veszélyben a The Mall-on, ahol a 2012-es londoni olimpia országúti mezőnyversenyének befutóját is rendezték.

Az angol, francia, belga és spanyol területeket érintő, 3664 kilométer össztávú és július 27-én Párizsban záruló háromhetes körverseny negyedik napján, kedden a Le Touquet-Paris-Plage és Lille közötti 163,5 kilométeres etap vár a mezőnyre.

További érdekességek a Tour de France-ról itt!

Eredmény – Tour de France, 3. szakasz, Cambridge-London, 155 km

1. Marcel Kittel (német, Giant) 3:38.30 óra
2. Peter Sagan (szlovák, Cannondale) azonos idővel
3. Mark Renshaw (ausztrál, Omega Pharma-Quickstep) a.i.

Az összetett állása:
1. Vincenzo Nibali (olasz, Asztana) 13:31:13 óra
2. Sagan 2 mp h.
3. Michael Albasini (svájci, Orica) a.i.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik