Sport

Az USA-t is legyőztük, hibátlanul hangoltunk az Eb-re

A magyar vízilabda-válogatott százszázalékos teljesítménnyel megnyerte a Németország Kupáért kiírt düsseldorfi tornát: Benedek Tibor szövetségi kapitány csapata az Egyesült Államok együttesét győzte le 12-11-re vasárnap.

A július 14-én kezdődő margitszigeti Európa-bajnokság főpróbájának tekinthető eseményen a világbajnoki címvédő magyar együttes újabb győzelemre készült, hiszen pénteken sikerült Montenegrót legyőzni, majd szombaton a németek is megadták magukat a Benedek-csapatnak.

Vasárnap az Egyesült Államok csapata ellen zártuk a düsseldorfi tornát, de már a kezdés előtt gondjaink akadtak: Hárai Balázs játékát nem kockáztatta meg a szakvezetés, sérüléstől tartva – írja a waterpolo.hu.

 Fotó: MTI

Az első negyedben nem indítottunk túl jól, hiszen 3-1-re is megléptek az amerikaiak, majd egy nagy roham végén, öt gólt dobva, 6-5-re már a magyar válogatott vezettt.

A harmadik etapban tízszer is a kapuban kötött ki a labda, 5-5-ös elosztásban, az utolsó játékrészben pedig 12-10-nél már csak egyet tudott lőni az ellenfél, vagyis száz százalékos mérleggel nyerte meg a tornát nemzeti csapatunk.

“Megint csak azt tudom mondani, hogy meg vagyok elégedve, mert annak ellenére, hogy tegnap késő este játszottunk, ma reggel ugyanolyan motiváltan, lelkesen játszottak a fiúk. Az pedig, hogy ezeket a szoros meccseket a végén meg tudjuk nyerni, nagyon előremutató a jövőt tekintve” – nyilatkozta Benedek Tibor a vasárnapi meccs lefújása után a vlv.hu-nak.

Eredmény – felkészülési torna, 3. forduló

Magyarország-Egyesült Államok 12-11 (1-3, 5-2, 5-5, 1-1) 
a magyar góldobók: Tóth M. 3, Varga Dániel, Hosnyánszky, Vámos 2-2, Erdélyi, Varga Dénes, Madaras

Ajánlott videó

Olvasói sztorik