Sport

Német sprintgyőzelemmel kezdődött a Tour de France

Drámai végjátékot, egy hatalmas bukást és német győzelmet hozott a 101. Tour de France első szakasza, mely 190 km volt Leeds és Harrogate között.

A 198 fős mezőnyt az utolsó 5 km-re érve a hazaiak sprinter ászának, Cavendishnek a csapata, az Omega-Pharma vezette. Az 1 kilométert jelző kapuhoz érve Fabian Cancellara (Trek) szökött meg a mezőnytől és úgy tűnt, a szakaszt is megnyerheti – írja a velo.hu.

Az utolsó 400 méterre érve az üldözőboly elején hatalmas bukás történt, melybe Mark Cavendish is belekerült. Cancellarát 200 méterrel a cél előtt utolérték, a sprinthajrát Marcel Kittel (Giant-Shimano) nyerte, a szlovák Peter Sagan (Cannondale) és a litván Navardauskas (Garmin-Sharp) előtt. 

Fotó: Europress fotóügynökség

Kittel ezzel karrierje ötödik Tour szakaszgyőzelmét aratta és az összetettben élen álónak járó sárga trikót is átvehette. Percekkel a befutó után, az angol közönség tapsa közepette gurult át a célvonalon Cavendish, aki vállsérülése ellenére be tudta fejezni a szakaszt, de további szereplése nagyon kérdésessé vált.

Az első nap összefoglalásaként elmondható, Tour nyitó szakaszt az utak mellett ennyien még sosem láttak, az angolok fantasztikusan kitettek magukért a szervezést illetően és láthatóan remekül promotálták a lakosság felé a versenyt. Holnap egy, a mainál sokkal nehezebb etap következik, 3.400 méter  szintkülönbséggel és 198 km-es távval, York és Shefield között.

További érdekességek a Tour-ról itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik