Sport

Harmadik próbálkozásra nyert a pólóválogatott

A magyar együttes Hollandiát győzte le a Kirisi női vízilabdatornán.


Kisteleki Hanna három góllal vette ki a részét a győzelemből
Fotó: MTI 

Két vereséget követően javított a magyar női vízilabda-válogatott az oroszországi nemzetközi tornán: csütörtökön Merész András szövetségi kapitány együttese a hollandok fölött diadalmaskodott négy góllal.

A margitszigeti Európa-bajnokság utolsó felmérő állomásán 2-2-ig tartotta a lépést a németalföldi együttes, amely a kontinensviadalon a magyarok egyik csoporttársa lesz. A kirisi rendezvény honlapja szerint 5-2-ről 5-4-re közelebb zárkózott ugyan a rivális, utána azonban fokozatosan növelte a különbséget a Merész-alakulat, amely a harmadik játékrész végére 11-6-ra elhúzott. A befejező nyolc percben potyogtak a gólok, de a hollandok csak minimálisan tudtak faragni hátrányukból. A magyaroknál minden mezőnyjátékos legalább egyszer eredményes volt. 

Az Egyesült Államok, Olaszország, Hollandia és a házigazda Oroszország válogatottja mellett a világbajnoki erősségű hatcsapatos torna résztvevője még a spanyol nemzeti együttes. A magyarok pénteken az oroszokkal játszanak.

Eredmény – Kirisi női vízilabdatorna

Magyarország-Hollandia 16-12 (3-2, 3-2, 5-2, 5-6)
a magyar góllövők: Kisteleki H., Kisteleki D. 3-3, Bujka 2, Csabai, Antal, Czigány, Szücs, Takács, Keszthelyi, Tóth, Illés 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik