Sport

Babosék történelmet írtak

A magyar játékos és francia partnere három szettben tudott nyerni a negyeddöntőben. Babos Tímea az első magyar teniszezőnő, aki párosban bejutott a legjobb négy közé Wimbledonban.

Babos Tímea a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán bejutott a negyeddöntőbe a wimbledoni tenisztorna női párosoknak kiírt versenyében. A legjobb nyolc között a 11. helyen kiemelt Alla Kudrjavceva, Anastasia Rodionova kettős várt a magyar, gall duóra.

Az első szettben Babosék egy hajszállal jobbak voltak ellenfelüknél, a második szerváknál és fogadóként is pontosabban játszottak, ennek, na meg a két értékesítette bérklabdának köszönhetően 28 perc alatt lett meg 6-3-al a játszma. A második felvonásra Rodionováék játéka valamelyest feljavult és a páros el is húzott gyorsan 4-1-re, végül a játékrészt is megnyerte, jöhetett a döntő szett.

A harmadik etapban 3-2-re vezetett az orosz, ausztrál kettős, Babosék azonban három játékot nyertek meg zsinórban és az sem zavarta meg őket, hogy az ellenfél brékelni tudott, mivel ők is elvették az ellenfél adogatását, a magyar lány egy lecsapással juttatta tovább a duót.

Nehéz meccs volt nagyon! A partnerem sajnos ma nem játszott olyan jól, lehet, hogy elfáradt a tegnapi meccsektől. De ez most kit érdekel, Grand Slam-elődöntő!” – nyilatkozta Babos Tímea a hivatalos honlapján.

Magyar játékos eddig még sosem volt elődöntős női párosban Wimbledonban. A nyolc közé korábban hárman jutottak be: 1985-ben Temesvári Andrea, 2003-ban Mandula Petra és 2010-ben Szávay Ágnes.

A Babos, Mladenovic kettősre az Andrea Petkovic, Magdaléna Rybáriková páros vár az elődöntőben.

Eredmény – wimbledoni tenisztorna, női páros, negyeddöntő

Babos, Mladenovic (magyar, francia, 14.) – Kudrjavceva, Rodionova (orosz, ausztrál, 11.) 6-3, 3-6, 6-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik