Sport

Hosszabbít egy nagyágyú az NBA-ben

Kyrie Irving 90 millió dollárért cserébe öt évvel meghosszabbítja a szerződését Clevelandben.

Az NBA-ben szereplő Cleveland Cavaliers kosárlabdacsapata azóta keresi önmagát, amióta LeBron James úgy döntött, hogy Floridába költözik. Idő közben új kedvence lett a drukkereknek a 2011-es draft első választottja, Kyrie Irving személyében.

A mindössze 22 esztendős irányító három szezon alatt összesen 181 meccset húzott le eddig a ligában, 20,7 pontot és közel 6 asszisztot áltagolt meccsenként. Még egy év volt vissza a jelenlegi szerződéséből, azonban a Yahoo! Sports értesülései szerint a clevelandieknek nem kell aggódniuk: Irving hosszú távra tervez a Cavsnél.


Kyrie Irving a clevelandi franchise arca
Fotó: Europress Fotóügynökség

A mindig jól értesült sportportál Irving megegyezett a franchise vezetőivel egy ötéves, 90 millió dolláros (közel 21 milliárd forintos) szerződéshosszabbításban. A kontraktus aláírására még várni kell a szabadügynök piac július 10-i zárására.

A Cavs nagy reményekkel várja a szezont, ugyanis az idei drafton is az első helyen választhatott az együttes, amely végül az egyik legjobban várt reménység, Andrew Wiggins játékjogára csapott le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik