Sport

Bombaigazolásokat jelentett be az UVSE

Az UVSE női vízilabdacsapata három meghatározó válogatott játékossal bővül. Gangl Edina, Szücs Gabriella és Csabai Dóra is Budapesten folytatja.

Az előző szezon legjobb kapusa, Gangl Edina, aki a ZF-Egerből érkezik, a Sabadellel újra BL-győztes, spanyol bajnok és kupagyőztes Szücs Gabriella, valamint a Dunaújvárosi Főiskola Magyar Kupa-győztes válogatottja, Csabai Dóra. Ők szerződtek az UVSE-hez, a női pólóbajnokság legutóbbi 4. helyezettjéhez.

A játékosok már aláírtak a következő szezonra, és bár az idei évben a 4. helyen végeztünk, a következő bajnokságban még nagyobb meglepetést okozhatnak a lányok. Áts Bertalan vezetőedző a lányokkal kapcsolatosan úgy fogalmazott: „Nagyon jó úton haladunk, bízom benne, hogy jövőre előrelépünk.”


Gangl Edina is Újpesten folytatja
Fotó: MTI

Benczur Márton, az UVSE szakmai elnökhelyettese elmondta: „Az elmúlt szezonban új koncepció alapján igyekeztünk a nálunk nevelkedett válogatott játékosokat visszacsábítani az egyesülethez, illetve olyan játékosokat igazolni, akik megfelelő példaképei lehetnek a nálunk szereplő fiataloknak. Olyan fiatal játékosok kaptak nagy szerepet, mint az azóta a válogatott keretbe is bekerült Sikter Diána, Kuna Szonja, vagy a Honvédtól igazolt Kövesdi Vivien akik éltek a lehetőséggel és jó teljesítményükkel segítették a csapatot hogy az Euroligában se valljon szégyent és a bajnokságban is jól szerepeljen. Fontos megemlítenünk még a világbajnoki aranyérmes Tóth Andreát, aki rutinjával összefogta a csapatot és csapatkapitányként irányította a fiatal játékosainkat meccsről-meccsre,

edzésről-edzésre.

Vezetőségünk óriási erőfeszítéseinek hála a következő szezonban is folytatni tudjuk az elkezdett építkezést és büszkék vagyunk rá, hogy olyan játékosok választották egyesületünket, mint a válogatott három alapembere, Csabai Dóra, Gangl Edina, valamint az előző szezonban is Euroliga-győztes Szücs Gabriella, velük jelentősen megerősödik a keretünk. Lehetnek még további érkezők is a csapathoz, igyekszünk még néhány poszton erősíteni, jól haladnak az egyeztetések a kiszemeltjeinkkel. Konkrét kitűzött célról majd csak a végleges játékoskeret és az ellenfelek ismeretében lehet beszélni, de az biztos. hogy a női Euroligában vállaljuk az indulást a következő szezonban is és dobogós helyen szeretnénk végezni a magyar bajnokságban is.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik