Sport

Megszólalt Risztov a fertőzés ügyében

Olimpiai bajnok úszónőnk a Magyar Úszás Napján, a Balatonban fertőződött meg s került kórházba. Kedd délelőtt hazatérhetett.

“Otthon folytatom a lábadozást! Mindenkinek köszönöm aggódást!” – írta hivatalos Facebook-oldalán az alábbi kép alá Risztov Éva, aki a történteket követően azt mondta, nem emlékszik rá, mikor volt utoljára ilyen rosszul.

Fotó: Facebook

A Magyar Úszás Napján rengetegen rosszul lettek, Risztov Éva infúzióra kötve feküdt a kórházban két napig, valamint Gyurta Gergely Európa-bajnokot, a nyílt vízi Európa-kupa férfi versenyének győztesét is a László-kórházban ápolják. Róla egyelőre nincs friss információ.

Hétfőn kiderült, nincs összefüggés a balatoni gardapusztulás és a Magyar Úszás Napja alkalmából rendezett balatoni verseny indulóit érintő megbetegedés között, erről a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatta az MTI-t.

Kedd délelőtt Présing Mátyás, a Magyar Tudományos Akadémia Balatoni Limnológiai Intézetének hidrobotanikai osztályvezetője kedden elmondta, a tó vízminősége kiváló, nem az okozta a fertőzéseket.

Délután a Debreceni Sportcentrum közleményében tudatta, az olimpiai bajnok a lábadozást követően teljes erőbedobással a berlini Európa-bajnokságra koncentrál, a nyár előtte álló időszakában mindent ennek kíván alárendelni. Kovács Rita edző segítségével a fokozatos terhelés mellett hamarosan újra folytatja az edzésmunkát, és bár elmondása szerint nehéz az elmúlt napok eseményeit nem megtörténtnek tekinteni, csakis az előtte álló feladatokra összpontosít

Risztov egyébként miután elhagyta a kórházat, az ATV-nek adott nyilatkozatot. Ezt a videót ITT tekintheted meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik