Sport

Készülnek a fogathajtók a fábiáni vébére

Farkas Sándor országgyűlési képviselőt választották a szervezőbizottság elnökének.

Több, rangos nemzetközi fogathajtó verseny után, 2015-ben világbajnokságot rendez Fábiánsebestyén. A Csongrád megyei faluban a múlthét végén meg is választották a tizenhatodik világviadal szervezőbizottságának tagjait. A testület elnökének Farkas Sándor országgyűlési képviselőt kérték fel.

Forrás: Baranyai Antal

A közeljövőben elkészül a tervezet arról, hogy jövő augusztusig milyen – elsősorban infrastrukturális – fejlesztéseket kell megvalósítanunk. Nem csak a világbajnokság szakmai követelményeinek akarunk megfelelni, de szeretnénk itt a Dél-Alföldön egy több szakágat kiszolgáló lovas sportlétesítményt kiépíteni, mely a jövőben más hazai és nemzetközi versenyeknek is otthont adhat – idézte fel portálunknak a honatya szavait Baranyi Antal sportújságíró, hozzátéve a vébé nemcsak Fábiánsebestyénnek, az egész térségnek, Csongrád megyének is az egyik kiemelt rendezvénye lesz jövőre.

A XVI. Kettesfogathajtó világbajnokság pontos időpontja 2015. augusztus 27-30. Addig előreláthatólag több lovas sportesemény is lesz a településen. Például a – jövőre immáron harmincharmadik alakalommal megrendezett – fábiáni lovasnapok hagyományos, nemzetközi kísérőversenye.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik