Sport

Készülnek a fogathajtók a fábiáni vébére

Vásárhely24

2014. 06. 24. 12:57

Farkas Sándor országgyűlési képviselőt választották a szervezőbizottság elnökének.

Több, rangos nemzetközi fogathajtó verseny után, 2015-ben világbajnokságot rendez Fábiánsebestyén. A Csongrád megyei faluban a múlthét végén meg is választották a tizenhatodik világviadal szervezőbizottságának tagjait. A testület elnökének Farkas Sándor országgyűlési képviselőt kérték fel.

Fogathajtó vébé Frakas Sándor (farkas sándor, fogathajtás, fábiánsebestyén, ) Forrás: Baranyai Antal

A közeljövőben elkészül a tervezet arról, hogy jövő augusztusig milyen – elsősorban infrastrukturális – fejlesztéseket kell megvalósítanunk. Nem csak a világbajnokság szakmai követelményeinek akarunk megfelelni, de szeretnénk itt a Dél-Alföldön egy több szakágat kiszolgáló lovas sportlétesítményt kiépíteni, mely a jövőben más hazai és nemzetközi versenyeknek is otthont adhat – idézte fel portálunknak a honatya szavait Baranyi Antal sportújságíró, hozzátéve a vébé nemcsak Fábiánsebestyénnek, az egész térségnek, Csongrád megyének is az egyik kiemelt rendezvénye lesz jövőre.

A XVI. Kettesfogathajtó világbajnokság pontos időpontja 2015. augusztus 27-30. Addig előreláthatólag több lovas sportesemény is lesz a településen. Például a – jövőre immáron harmincharmadik alakalommal megrendezett – fábiáni lovasnapok hagyományos, nemzetközi kísérőversenye.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Vote YES near Vote NO posters seen in Dublin's city center advocating repeal and calling for retention of the Eighth Amendment of the Irish Constitution - a referendum fixed for May 25th.
On Thursday, May 10, 2018, in Dublin, Ireland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.